Särkisalo sai urheilullisen Lucia-neidon

0
Särkisalon Lucia-neidoksi valittu Nea Heinonen jatkaa perheen kunniakasta Lucia-perinnettä, sillä myös hänen äitinsä ja isoäitinsä ovat olleet Särkisalon valonkantajia. Nea Heinosen pieninä enkelisaattajina olivat Venla ja Eveliina Lausti.

Joulun lähestyminen konkretisoitui keskiviikkona Särkisalossa, kun Lucia-neito lauloi nimikkolaulunsa suomeksi ja ruotsiksi seurakuntatalon kahvitilaisuudessa. Luciaksi oli pyydetty Perniön yläasteen ysiluokkalaista Nea Heinosta. Käy ilmi, että tämän vuoden Lucia on sangen urheilullinen.
– Olen harrastanut yleisurheilua, ratsastusta, lentopalloa, jalkapalloa, sählyä, telinevoimistelua, mutta nyt pelaan koripalloa Vilppaan B-tytöissä, Heinonen sanoo.
Ex-särkisalolainen kehuu vanhaa kotikuntaansa.
– Särkisalo on pieni, kaunis ja kiva asuinpaikka. Ilmapiiri on hyvä ja turvallinen, Nea Heinonen sanoo.

Nea Heinosen perheessä Lucia-neitoudella on vankka perinne. Myös Nean äiti Kitta Kunnari ja isoäiti Soile Kunnari ovat olleet Särkisalon Lucioita.
– Oli ihana yllätys, kun kuulin että Nea on tämän vuoden Lucia, 16-vuotiaana ”joskus vuosikymmeniä sitten” Luciana ollut Soile Kunnari totesi seurakuntatalolla.

Salon seudulla juhlistettiin Lucian päivää Särkisalon lisäksi muun muassa Halikon ja Perniön kirkoissa. Perjantaina 19. päivä Uskelan kirkossa järjestetään Uskelan koulun musiikkiluokkalaisten perinteikäs ja Suomi100-henkinen Lucia-konsertti. Tilaisuudessa kuullaan myös pieniä tarinoita joulusta.
Lucian päivää vietetään Pyhän Lucian muistoksi aina 13. joulukuuta. Juliaanisessa kalenterissa talvipäivänseisaus osui keskiajalla Lucian päiväksi, minkä vuoksi päivää vietetään valon juhlana. Ajatuksena on, että Lucia tuo valoa talven pimeyteen.

Lue koko juttu 14.12.2017 lehdestä