Sateet voivat jatkua Etelä-Suomessa huomisaamuun saakka

0

Lumisateet voivat jatkua Etelä-Suomessa lauantaiaamuun saakka, kertoo Ilmatieteen laitos. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on satanut viime yön aikana 4-7 senttiä lunta, Turun seudulla kolmisen senttiä.
– Vaikuttaisi siltä, että etelässä lumisateet jatkuvat, ja ne jatkuvat yllättävän pitkään tänään, päivystävä meteorologi Nina Karusto kertoo.
Lämpötilan noustessa sateet muuttuvat rännäksi tai vedeksi. Karuston mukaan etenkin Lounais-Suomessa sade tulee selvästi vetenä, kun taas pääkaupunkiseudulla sade on enemmän räntää.
Ajokeli on tänään huono Uudellamaalla ja maan itäosissa.
Liikenneviraston Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan aamu on sujunut normaaliin tapaan pääkaupunkiseudulla ja suurilta kolareilta on vältytty.
– Jos sade jatkuu runsaana tai sakenee, se vaikuttaa iltapäiväruuhkaan varmasti jollain tavalla, kertoo liikennepäivystäjä Jarno Nyholm.
Sateet leviävät päivän kuluessa myös pohjoisemmaksi, saavuttaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun viimeistään illalla. Lapissa sateet ovat vähäisiä.
– Siellä lunta ei tule niin paljon kuin etelässä, meteorologi Karusto kertoo.
Etelä-Suomessa lämpöasteet liikkuvat 1-2:n tienoilla, Lapissa pakkasta on 5-10 astetta ja muualla maassa on pikkupakkasta.

Viikonloppuna sää laantuu

Lauantaina lumisateita tulee vain paikoitellen, ja sunnuntaina olisi näillä näkymin luvassa poutaisempaa säätä.
Karuston mukaan Lapissa on jo lauantaina poutaisempaa.
Huono ajokeli todennäköisesti jatkuu ainakin lauantaina. Meteorologin mukaan huonoa ajokeliä näyttäisi olevan Itä-Suomessa ja mahdollisesti myös keskiosassa maata.

STT

Kuvat: