Sipilä iloitsee työttömyyden laskusta uudenvuodentervehdyksessään

1

Parantunut taloustilanne näkyy Suomen yleisessä ilmapiirissä, ja kansalaiset luottavat tulevaisuuteen vahvemmin kuin pitkiin aikoihin, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uudenvuodentervehdyksessään.
Sipilä iloitsee työpaikkojen määrän kasvusta ja työttömyyden vähenemisestä kaikkialla Suomessa.
Sipilä viittaa Tilastokeskuksen lukuihin, joiden mukaan työllisten määrä oli marraskuussa peräti 83 000 suurempi kuin vuotta aiemmin. Lukua voi hänen mukaansa havainnollistaa sanomalla, että jokaista vuoden päivää kohden syntyi 230 uutta työpaikkaa.
– Työ on paras lääke syrjäytymisen torjumiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Siksi työllisyyden vahvistaminen on ja pysyy hallituksen tärkeimpänä tavoitteena, Sipilä painottaa STT:n kautta välittämässään tervehdyksessä.
Sipilän mukaan hallitus haluaa varmistaa, että kaikki väestöryhmät pääsevät nauttimaan kasvun hedelmistä.
– Olemme pyrkineet jakamaan myös taloustalkoiden vastuut mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Ilahduttavaa onkin, että tuoreimpien tilastojen mukaan tuloerot eivät kasvaneet viime vuonna lainkaan toisin kuin julkisesta keskustelusta olisi voinut päätellä, Sipilä kirjoittaa.

STT

Kuvat:

Pessimisti

No jaa. Tilastot voivat olla tuoreita, mutta eihän se takaa onko ne luotettavia. Jotain hämärää tässä täytyy olla, kun ei anneta linkkiä tai viitettä tilastoihin.