Someron valesairaanhoitajalle tuomio huumevarkauksista

0

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Someron terveyskeskuksessa työskennelleen valesairaanhoitajan muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta. Puolentoista vuoden vankeusrangaistus on ehdollinen.

Länsiuusimalainen perushoitaja teki Someron terveyskeskuksessa lukuisia sairaanhoitajan sijaisuuksia seitsemän vuoden aikana. Huijaus paljastui vasta, kun Salon poliisi alkoi tutkia terveyskeskuksen lääkevarkauksia viime vuonna.

Käräjäoikeus toteaa tiistaina antamassaan tuomiossa, että viisikymppinen nainen varasti työvuorojensa aikana suuria määriä lääkeaineita, joista osa on luokiteltu erittäin vaarallisiksi huumausaineiksi.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä huumausainerikoksesta, petoksesta, varkaudesta ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

Perushoitajan pitää lisäksi maksaa Someron kaupungille 10 752 euroa vahingonkorvauksena liikaa maksetusta palkasta.

Salon Seudun Sanomat kertoi oikeudenkäynnistä 13. joulukuuta.