Vilpas taikoi todellisen jouluyllätyksen: Teemu Rannikko jatkaa seurassa myös ensi kaudella

0
Teemu Rannikon neljä peräkkäistä kolmosta ratkaisivat kärkiottelun.

Vilppaan kapteeni Teemu Rannikko on solminut seuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Maajoukkueuransa syksyn EM-kotikisoihin päättäneen Rannikon jatkosopimus on kaikessa loogisuudessaan yllätys, sillä kuluva kausi ei ole ehtinyt vielä edes puoleenväliin.

– Suurin merkitys jatkosopimukseen oli sillä, miten Vilpas on hoitanut kaikki asiat ja miten hieno ottelutapahtuma Salohallissa on. Olin kuullut paljon juttuja siitä, miten hienoa Vilppaassa on pelata ja treenata ja miten hyvät olosuhteet täällä ovat. Silti ne yllättivät minut positiivisesti, Kaarinassa asuva Rannikko kertoi.

Turun NMKY:n kasvatti pelasi ammattilaisena Euroopassa 13 kautta (2000-2013). Edelliset neljä kautta Rannikko pelasi Joensuun Katajassa. Rannikko johdatti Katajan seurahistorian ensimmäisiin Suomen mestaruuksiin, joista jälkimmäinen tuli viime keväänä. Finaalisarjassa kaatui juuri Vilpas.

”Taikuri” Rannikko on pelannut syyskauden 9,5 pisteen ja 6,5 syötön keskiarvoilla.  Heittoprosentit ovat jääneet odotettua alemmas: kolmoset ovat uponneet 32,4 ja vapaaheitot vain 62,5 prosentin tarkkuudella.

Sairastelujen vuoksi kolme ottelua syyskaudella huilannut Rannikko ei ole vielä aivan parastaan näyttänyt. Toisaalta hän on täyttänyt eurooppalaisen huippupointin tärkeimmän tehtävän eli saanut muista pelaajista parhaan irti.

Varsinkin yhteistyö sentteri Aaron Jonesin kanssa on ollut ajoittain jopa liian helpon näköistä. Niin helpon, ettei se voi jatkua yhtä helppona koko kautta.

– Pelimme ei tyrehdy siihen, jos minun ja ”AJ:n” pick and roll otetaan pois. Jos Mikko (Koivisto), Matias (Ojala), Juho (Nenonen) tai Tobin (Carberry) saavat jatkossa lisää heittotilaa kaarella, niin otamme sen mielellään vastaan, Rannikko muistuttaa.

Vilppaalla on kasassa jo viisi jatkosopimusta ensi kaudeksi. Rannikon lisäksi joukkueessa jatkavat Nenonen, Aatu Kivimäki, Riku Laine ja Miikka Luosmaa.

Myös valmennuskaksikko pysyy samana, kun päävalmentaja Joonas Iisalo ja apuvalmentaja Juuso Konttinen jatkavat seurassa. Iisalo allekirjoitti jatkosopimuksen jo elokuun lopussa, Konttinen jouluviikolla.

Lue lisää Rannikon jatkosopimuksesta keskiviikon Salkkarista!