YK:n turvaneuvosto päätti kovista pakotteista Pohjois-Koreaa vastaan –

0

YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt yksimielisesti uusien pakotteiden asettamisen Pohjois-Koreaa vastaan. Myös Kiina äänesti päätöslauselman puolesta. Kiina on Pohjois-Korean tärkein kauppakumppani, joka on aikaisemmin ollut haluton lopettamaan täysin kauppaa Pohjois-Korean kanssa.
Pakotteet rajoittavat merkittävästi jalostetun ja raakaöljyn kuljetuksia maahan, joka tarvitsisi öljyä jatkaakseen ohjus- ja ydinohjelmiaan. Öljyntuonnin lisärajoitukset ovat myös vakava isku maan jo valmiiksi huonossa jamassa olevalle taloudelle.
Päätöslauselman on laatinut Yhdysvallat. Sen perusteella myös ulkomailla työskentelevät pohjoiskorealaiset joutuvat palaamaan kotimaahansa 12 kuukauden sisällä, kertoo BBC.
Yhdysvallat, YK ja Euroopan unioni ovat jo aiemminkin asettaneet pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan. Esimerkiksi Yhdysvallat on asettanut pakotteita jo vuodesta 2008 jäädyttämällä varoja tahoilta, joilla on yhteys maan ydinohjelmaan sekä rajoittamalla tavaroiden ja palveluiden vientiä maahan.

http://www.bbc.com/news/world-asia-42459670

STT

Kuvat: