Finanssiala: Verkkopankit toimineet hyvin pankkilakosta huolimatta

0

Keskeiset pankkipalvelut kuten verkkopankit ja korttimaksaminen ovat sujuneet tänään hyvin rahoitusalan lakosta huolimatta, kertoo Finanssiala. Finanssialan mukaan pankit ovat tähän mennessä pystyneet turvaamaan henkilö- ja yritysasiakkaidensa kriittiset maksuliikepalvelut.
– Selvitimme asiaa kolmen ja neljän välillä, ja kaikki toiminnot ovat sujuneet, kertoo Finanssialan viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula.
Myös STT testasi verkkopankkien toimintaa. Verkkopankit toimivat normaalisti.
Lakko päättyy vasta puoliltaöin. Yli-Huttula varoittaa mahdollisista vioista, jotka voivat illalla haitata pankkipalveluja. Hänen mukaansa vikojen korjaaminen kestää, koska ict-alan työntekijät eivät lakon aikana korjaa pankkien järjestelmissä olevia vikoja.

Konttorit pysyivät kiinni

Moni pankkikonttori pysyi tänään kiinni pankkilakon takia. Lakko sulki Nordean, OP:n, Aktian ja Danske Bankin konttorit eilen. Konttorit avautuvat maanantaiaamuna.
Ainakin Handelsbanken, Hypo ja S-Pankki kertoivat pyrkivänsä palvelemaan normaalisti.
Rahoitusalan työriitaan ei ole syntynyt sopua eikä myöskään uudesta sovittelutapaamisesta sovittu perjantaina. Työntekijäpuolen mukaan uusien lakkojen järjestämiseksi ei ole aikeita.
Yli-Huttulan mukaan osapuolet toivovat, että neuvotteluja päästäisiin jatkamaan heti ensi viikon alussa.

STT

Kuvat: