Harri Säteri pääsi vuosien odotuksen jälkeen NHL-aloitukseen

0

Harri Säterin pitkä odotus päättyi lauantaina, kun hän pelasi uransa ensimmäisen kerran NHL-ottelun aloituksessa ja torjui 25 laukausta Floridan Panthersin 3-4-vierastappiossa Nashville Predatorsia vastaan. 28-vuotias Säteri kävi uransa ensimmäisen kerran NHL-jäällä tammikuun toisena päivänä, kun hän tuli vaihdosta 23 minuutiksi jäälle Minnesotaa vastaan, mutta Nashvillessa Säteri oli ensimmäisen kerran aloituksessa.
Peliä ehti kulua vain 36 sekuntia, kun Kevin Fiala laukoi Predatorsille 1-0-johdon Säterin jalkojen välistä. Säterin illan näyttävin torjunta tuli kolmannessa erässä, kun hän kurotti jalkansa Kyle Turrisin läpiajoyrityksen tielle.
– Oli mahtavaa pelata NHL-ottelussa. Ja tietenkin kun vastassa on Rinne, yksi Suomen parhaista maalivahdeista, se tuntui mahtavalta, Säteri sanoi Panthersin sivuilla.
Kentän toisessa päässä Pekka Rinne pysäytti 37 laukausta Nashvillen maalilla.
Vuosikymmenen alussa Säteri tahkosi kolmen kauden aikana 129 ottelua AHL:n Worcester Sharksissa pääsemättä kertaakaan jäälle NHL-pelissä.
Sen jälkeen Säteri kiersi kolme kautta KHL:ää Vitjaz Podolskissa, kunnes nousi viime kevään MM-kisoissa Suomen ykkösmaalivahdiksi. Hän pelasi nollapelin puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan, mikä toi hänelle sopimuksen Floridan kolmosmaalivahdiksi.
Säteri aloitti kuluvan kauden AHL:ssä, mutta hänet nostettiin NHL-miehistöön itsenäisyyspäivänä, kun ykkösmaalivahti Roberto Luongo loukkasi jalkansa. Säterin edellä on ollut James Reimer, joka oli ennen Predators-ottelua aloittanut 17 peräkkäistä peliä.
– Hänelle täytyy antaa tunnustusta, erityisesti kun jouduimme 0-1-häviölle heti alussa. Se oli epäonnistuminen meiltä. Se ei ole toivottava tilanne ensimmäistä otteluaan pelaavalle kaverille, mutta hän potki pois muutamia kiekkoja ensimmäisessä erässä, jossa heillä oli tekopaikkoja. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa tänä iltana, Panthersin valmentaja Bob Boughner arvioi Säterin suoriutumista NHL:n sivuilla.

Esa Lindell avitti Dallasia Buffalon kaadossa NHL:ssä

Yön NHL-kierroksella suomalaispelaajat ovat olleet tehokkaina. Coloradon Mikko Rantanen iski New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa maalin ja sai yhden syöttöpisteen. Colorado kukisti New York Rangersin luvuin 3-1.
Rantanen iski 3-1-lukemiin vieneen maalin ja avusti joukkueensa ensimmäistä maalia.
Dallasin suomalaispuolustaja Esa Lindell teki kauden viidennen maalinsa. Lindellin osuma ja kaksi maalisyöttöä olivat osa Dallasin ilotulitusta, jolla texasilaisseura kukisti Buffalon vieraskentällä 7-1.
Lindell oli ottelussa yksi kolmesta Dallasin pelaajista, jotka saivat kokoon kolme tehopistettä. Muut kaksi olivat ruotsalaisia: hyökkääjä Mattias Janmark teki kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön, puolustaja John Klingberg alusti kolme osumaa.
Dallasin maalilla Kari Lehtonen torjui 26 kiekkoa. Hänet yllätti vain toisessa erässä osunut Sam Reinhart, jonka maalia oli rakentamassa myös Rasmus Ristolainen.
Suomalaismaalivahti Antti Raanta torjui 25 kertaa. Raannan Arizona kukisti vastustajansa St. Louisin luvuin 5-2.
Philadelphian Valtteri Filppula teki joukkueelleen maalin, kun Flyers kukisti New Jerseyn 3-1. Filppula vei joukkueensa 2-0-johtoon toisessa erässä.
Myös Carolinan Teuvo Teräväiselle kirjattiin syöttöpiste Detroitia vastaan pelatussa ottelussa. Carolina voitti maalein 3-1.
Toronton Leo Komarov oli puolestaan syöttämässä joukkueensa voittomaalia ottelun viimeisessä erässä. Yhdysvaltalaispelaaja Connor Carrickin maali toi Torontolle 4-3 voiton Ottawasta.

https://www.nhl.com/panthers/news/5-takeaways-panthers-comeback-falls-short-in-nashville/c-295140904
https://www.nhl.com/news/florida-panthers-nashville-predators-game-recap/c-295138056

STT

Kuvat: