HSL: Länsimetron liityntäliikenne käyntiin ongelmitta

0

Länsimetron liityntäliikenne on käynnistynyt ongelmitta, kerrotaan Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestintäpäivystyksestä.
– Erittäin hyvin on lähtenyt liikkeelle. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia, mukavasti menee, viestintäpäivystäjä Eeva Jakobsson sanoi STT:lle.
Jakobssonin mukaan aamuliikenne on sujunut rauhallisesti ja matkustajamäärät ovat olleet tammikuun alun normaalitasolla. Hänen mukaansa ruuhkia länsimetrossa ei ole ollut.
Liityntäliikenteen uudistus on laaja, sillä se vaikuttaa arviolta yli 200 000 ihmisen joukkoliikenneyhteyksiin. Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussilinjojen ohella myös Kauniaisten, Kirkkonummen, Kuusisaaren ja Lehtisaaren linjoihin tuli muutoksia.
Jakobssonin mukaan kaikissa liityntäliikenteen terminaaleissa on paikalla opastajia, jotka ovat voineet opastaa avun tarpeessa olevia matkustajia.
HSL:n linjasto- ja aikataulusuunnittelun ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen oli aamulla paikan päällä Espoon Matinkylässä opastamassa avuntarvitsijoita. Ensimmäinen Espoon uuden liityntälinjaston bussi saapui Matinkylän terminaaliin pian kello viiden jälkeen aamulla.
– Hyvin on lähtenyt liikenne sujumaan. Ei ole ollut mitään mainittavia ongelmia, ihan hyvin kaikki on toiminut, Virtanen sanoi STT:lle aamukahdeksan jälkeen.

”Hiljainen viikko”

Virtasen mukaan liikennemäärät eivät tammikuun alkupäivinä ole aivan normaalilla tasolla, sillä esimerkiksi koululaiset ovat edelleen lomalla.
– Nyt on hiljainen viikko, joten liityntäliikenne oli hyvä aloittaa tällä viikolla, Virtanen sanoo.
Virtasen mukaan matkustajat tuntuvat olevan hyvin perillä liityntäliikenteen alkamisesta eikä HSL:n infopisteellä Matinkylässä ole ollut ruuhkaa.
– Aika hyvinhän tämä on ollut tiedotusvälineissä esillä, Virtanen sanoo.
HSL:n mukaan matkustajien ohella myös kuljettajat ovat omaksuneet hyvin uusien terminaalien käytön.
HSL:n opastajat ovat paikalla Tapiolassa, Matinkylässä, Niittykummussa, Lauttasaaressa ja Kampissa tänään ja huomenna sekä ensi viikon alkupäivinä, kun koulut taas alkavat.

STT

Kuvat: