Kaliforniassa pariskunnan epäillään pitäneen lapsiaan vangittuna kotonaan – kaikki 13 sisarusta olivat löydettäessä aliravittuja ja likaisia, osa oli lisäksi kahleissa kiinni

0

Yhdysvalloissa Kaliforniassa poliisi on pidättänyt pariskunnan, jonka epäillään pitäneen kolmeatoista lastaan vangittuna kotonaan. Kun viranomaiset löysivät sisarukset, he olivat kaikki nälkiintyneitä ja likaisia. Osa uhreista oli lisäksi kahlittu kettinkien ja lukkojen avulla sänkyihinsä kiinni pimeään huoneeseen.
Tilanne paljastui viranomaisille, kun yksi lapsista, 17-vuotias tyttö, pääsi pakoon. Hän soitti hätänumeroon kännykällä, jonka hän oli löytänyt talosta. 17-vuotias tyttö oli viranomaisten mukaan niin pahoin riutunut, että viranomaiset luulivat tämän olevan noin 10-vuotias.
Poliisin mukaan kaikki vangitut näyttivät lapsilta ja poliisit olivat yllättyneitä, kun kuulivat seitsemän uhrin olevan aikuisia. Uhreista nuorin on 2-vuotias ja vanhin 29-vuotias.
Lasten isä on iältään 57-vuotias ja äiti 49-vuotias. Tapausta tutkitaan kiduttamisena ja lasten turvallisuuden vaarantamisena.
Viranomaisten tiedotteen mukaan lasten vanhemmat eivät ole antaneet loogista selitystä sille, miksi lapsia pidettiin kyseisissä olosuhteissa.

Naapurit järkyttyneitä

Perheen talo sijaitsee keskiluokkaisella asuinalueella Perrisin pikkukaupungissa, noin sadan kilometrin päässä Los Angelesista. Pariskunnalla oli kaikkiaan kolme autoa, joista yhdessä oli lastenistuin takana.
Facebookissa olevien kuvien perusteella vaikuttaa alustavasti siltä, että lapset pääsivät talon ulkopuolelle viime vuosina. Sivuilla on kuvia joistakin tilaisuuksista vuosilta 2011-2016, ja lapsia näkyy niissä mukana. Kesältä 2016 olevissa kuvissa pariskunta on sonnustautunut hääasuun, ja myös lapsilla on juhlavaatteet.
Naapurissa asuva Jamelia Adams, 39, kertoi olevansa järkyttynyt ja murtunut kuulemastaan.
– Tämä on todella, todella surullista. On paikkoja, jonne lapset voivat mennä, jos et halua lapsiasi, jos et kykene pitämään heistä huolta, Adams sanoi.
Monetkaan naapurit eivät tunteneet hyvin talossa asujia tai nähneet heitä usein.
– Näimme pari teini-ikäistä ehkä viime vuonna ajamassa nurmikkoa, toinen naapuri kertoi.
Amerikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan pariskunta oli hakenut konkurssia vuonna 2011. Miehen ammatiksi oli merkitty yksityiskoulun johtaja niin, että koulun osoite oli sama kuin perheen. Vuonna 2011 avatussa koulussa oli virallisten tietojen mukaan kuusi oppilasta.

STT

Kuvat: