Kysymysmerkit leijuvat ilmassa LP Viesti-LP Kangasala-ottelun alla

0
Hillaelina Hämäläisen ja Ronja Heikkiniemen pelaaminen tiistaina on epävarmaa.

Moni asia on muuttunut tasan kahden kuukauden takaisesta tilanteesta, jolloin Salon Seudun Sanomissa ennakoitiin LP Viestin ja LP Kangasalan välistä naisten mestaruusliigaottelua Salohallissa. Tuolloin oli helppoa ja pakko kirjoittaa, että ilman pienimuotoista ihmettä LP Viesti nappaa pelistä kolmen pisteen voiton.

LP Kangasalan ulkomaalaisen laitapelaajan värväys päättyi vihdoin marraskuun lopulla. Kanadalainen Danielle Brisebois on pelannut joukkueessa neljä ottelua. Alussa hänellä oli hakemista etenkin aloitusten vastaanotossa, mutta viimeisin ennen joulua pelattu ottelu Nurmon Jymyä vastaan oli jo kokonaisvaltaisesti vahvaa tekemistä.

Pelkkä Brisebois ei silti terveillä joukkueilla pelattaessa keikauttaisi voimasuhteita niin paljon, että Kangasalalla olisi yllätysmahdollisuuksia vierasvoittoon asti tiistaina Salohallissa. LP Viestin kannalta epämiellyttävä ja neutraalin katsojan kannalta jännitystä nostava seikka on kuitenkin kotijoukkueen vähintään epävarma pelaajatilanne.

Ovatko ennen joulua Pihtiputaan ottelun huilaamaan joutuneet Ronja Heikkiniemi ja Hillaelina Hämäläinen pelikunnossa? Jos ovat, kannattaako heitä riskien välttämiseksi peluuttaa alle kolmea päivää ennen Suomen cupin finaalitapahtuman alkua? Ja toisaalta voiko heitä jättää peluuttamatta, jolloin pelituntuma olisi hakusessa cup-välierässä?

Jos Heikkiniemi ja/tai Hämäläinen eivät pysty pelaamaan, miten päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ratkoo suuret haasteet tiistaina ja perjantaina?

Miten paluun LP Viestiin ja ylipäänsä virallisiin lentopallo-otteluihin pitkän tauon jälkeen tekevä keskitorjuja Dubravka Rakic löytää vireen ja yhteisen sävelen joukkuekavereiden kanssa? Kuinka paljon serbialainen pelaa, ja onko hän aloitusseitsikon veroisessa kunnossa cup-huipentumassa?

Ottelu LP Viesti-LP Kangasala alkaa tiistaina kello 18.30.