LP Viesti ailahteli, mutta vei lopulta selkeän voiton juhlaottelussaan

0
LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili pyrki parhaansa mukaan jallittamaan LP-Vampulan torjujia.

LP Viesti piti kotisaldonsa miltei tahrattomana lentopallon naisten mestaruusliigaottelussa LP-Vampulaa vastaan. Viestin voittolukemiksi kirjattiin ailahdelleella peliesityksellä 3-1 (25-15, 22-25, 25-19, 25-13), ja salolaisjoukkue on menettänyt yhdeksässä kotiottelussaan vain yhden sarjapisteen. LP Viestin juhlapäivän yleisömäärä oli 706.

LP Viesti voitti lauantain ottelun viisi ensimmäistä pistettä, ja se oli esimakua koko ensimmäisen erän kulusta. Vampulan päävalmentaja Arttu Keränen otti kaksi aikalisää jo tilanteeseen 9-3 mennessä.

Erän teemana oli ”lähes kaikki pelaavat”, sillä kotijohtotilanteessa 21-12 kentällä olivat salolaisista käyneet jo kaikki muut paitsi Anna Czakan ja Roosa Heikkiniemi. Aloitusseitsikossa olivat yleispelaaja Noora Kosonen ja Tuuli Kukkonen, keskitorjujat Pilvi Kettunen ja Dubravka Rakic, passari Viktoriia Tuchashvili, libero Hillaelina Hämäläinen ja hakkuri Kertu Laak.

Alussa huilivuoron erittäin pitkän tauon jälkeen saanut keskitorjuja Czakan katseli vaihdossa, kuinka LP Viesti sai ilouutisia pelipaikkakollegan vireestä. Rakic teki jo ensimmäiseen erään kuusi pistettä, joista kaikki hyökkäämällä. Myös Laak ehti puoleen tusinaan pisteeseen.

Toisen erän LP Viesti aloitti samalla seitsikolla kuin koko ottelunkin. Erän alku oli kuitenkin yllättäen Vampulan hallintaa. Kotijoukkue teki runsaasti virheitä, ja toisaalta vierailijat pystyivät hyödyntämään esimerkiksi omat vastapallotilanteensa. Saana Lindgren tuli Laakin paikalle hakkuriksi ja pysyi kentällä koko loppuerän. Myös Czakanin huilivuoro päättyi tässä erässä, kun hän korvasi Kettusen.

Vierasjoukkue johti suurimmillaan jo peräti 11-5, ja tässä vaiheessa LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen otti vuorostaan erään jo toisen aikalisänsä.
Vampulan uudehko vahvistus, brasilialainen yleispelaaja Naryana Ferreira näytti osaamistaan viemällä joukkueensa tekniselle aikalisälle 14-7-johdossa. Heti perään Ferreiran lyönti kasvatti eroa vielä yhdellä pisteellä.

Sen jälkeen alkoi LP Viestin kiri. Kososen syöttövuoro tuotti pisteitä niin, että ero kapeni 11-15:een. Sen jälkeen edettiin tovi osapuilleen piste pisteeltä, kunnes vierasjohto alkoi jälleen sulaa. Rakicin torjunta kavensi lukemat jo 18-19:ään. Vampula siirtyi kuitenkin vuorostaan taas kolmen pisteen johtoon, mutta vain hetkeksi. Viesti nousi 22-22:een, kunnes hyökkäys- ja vastaanottovirhe toivat vierailijoille kaksi eräpalloa. Sarah Blomgren teki ratkaisun ensimmäisessä niistä.

Czakan tuli kolmanteen erään Rakicin ja Netta Laaksonen Kukkosen tilalle. Erän alku oli Vampulalta virheiden täyteinen, mikä johti Viestin 6-3-johtoon. Helppoa ei silti yhä ollut kotijoukkueellakaan, ja muutama virhe kavensi eron vain yhteen pisteeseen. Tekniselle aikalisälle LP Viesti pääsi 14-11-johtotilanteessa, ja etumatka kasvoi jo 17-12:een.

Hyökkäysvirheet nostivat vierailijat vielä kahden pisteen päähän, ja samalla Laaksonen teki vuorostaan tilaa Kukkoselle. Erän loppua kohti salolaiset saivat peliään paremmin uomiinsa, ja keskitorjujaduo Czakan-Kettunen teki tarvittavat pisteet lopulta selkeään voittoon.

Kahdessa ensimmäisessä erässä LP Viestin torjuntapisteet oli tehnyt suurimmaksi osaksi Dubravka Rakic. Hänen ollessaan vaihdossa muutkin alkoivat onnistua neljännen erän alussa, kun sekä Kettunen että Czakan nappasivat torjuntapisteen.

Ylipäätään LP Viesti paransi peliään erän alussa johtaen 7-2. Varsin heikosti hyökännyt Laak alkoi saada onnistumisia. Ailahtelu ei koko joukkueella kuitenkaan hellittänyt, vaan kolme peräkkäistä hyökkäysvirhettä kavensivat eron vain yhteen pisteeseen. Liigan syöttötilaston hallitsija, ottelun alun huilannut Czakan syötti jo neljännen ässänsä. DJ pisti soimaan kappaleen ”hon heter Anna, Anna heter hon”. Teknisellä aikalisällä oli vahvasti ratkaisun kaikuja 14-9-tilanteessa.

Kaiut osoittautuivat todellisiksi. Erä repesi lopulta selkeästi LP Viestille, ja näin joukkue sai hengähtää ilman sarjapisteen menetyksiä.

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti ilman rajatuomareita osana Mestaruusliigan kokeilua.

LP Viesti suuntaa seuraavaksi pohjoisen kiertueelle, jossa se kohtaa ensi viikon keskiviikkona WoVon Rovaniemellä ja torstaina Pölkyn Kuusamossa.