LP Viesti nujersi liigajumbo WoVon Rovaniemellä – torstaina vastus kovenee Pölkyn muodossa

0
LP Viesti kaatoi WoVo Rovaniemen vieraissa 3-1. Kuva joukkueiden syyskauden kohtaamisesta Salohallista.

LP Viesti käynnisti pohjoisen kiertueensa naisten Mestaruusliigassa onnistuneesti. Salolaiset kaatoivat keskiviikkona sarjan jumbojoukkueeksi selkeällä erolla jämähtäneen WoVo Rovaniemen 3-1 (25-23, 25-18, 23-25, 25-18).

Tappio oli WoVolle jo kauden 17:s. Se on pystynyt saalistamaan otteluistaan vain kaksi pistettä.

Siltikään helpolla ilman Dubravka Rakicia, Eeva Puukkaa ja Ronja Heikkiniemeä pelannut LP Viesti ei vieraspelistään selvinnyt. Todella tasainen avauserä ratkesi keskitorjuja Pilvi Kettusen torjuntaan. Myös toisessa erässä erot pysyivät pieninä tilanteeseen 15-15 asti. Tämän jälkeen LP Viesti hankki neljä pistettä putkeen ja ratkaisi erän itselleen.

Kolmas erä oli jännittävä loppuun asti. WoVo johti ottelua 23-21, mutta LP Viesti pystyi tasoittamaan tilanteen. Kotijoukkue kuitenkin nappasi kaksi seuraavaa pistettä ja venytti kamppailun neljänteen erään.

Neljäs erä oli jo sitten astetta selvemmin LP Viestin heiniä.

LP Viestin ykköspelaajat Napapiirillä olivat yleispelaaja Noora Kosonen ja keskitorjuja Anna Czakan, jotka mättivät 18 pistettä naiseen. Kososen pisteistä jokainen tuli hyökkäyslyönnillä.

Torstaina LP Viestin vastus kovenee vähintään pykälän verran, kun verkon toiselle puolelle sarjan kärkipään otatuksessa asettuu Kuusamon Pölkky. Salolaiset kiilasivat WoVo-voitollaan pisteen Pölkyn edelle toiseksi. Keskiviikon kamppailun voittajalle on tarjolla sarjan kärkipaikka.