LP Viesti venyi vaikeista lähtökohdista kärkiottelun voittoon – 16-vuotias Netta Laaksonen debytoi vahvasti

0
Libero Hillaelina Hämäläisen pelikunto ennen keskiviikon ottelua oli arvoitus. Ilman puolikuntoisena pelannutta Hämäläistä LP Viestiltä olisi todennäköisesti jäänyt vierasvoitto ottamatta.

Vaikeaa jaksoa läpikäyvä LP Viesti venyi keskiviikkona paitsi tärkeään, myös yllättävään vierasvoittoon lentopallon naisten Mestaruusliigan kärkiottelussa Hämeenlinnassa. HPK taipui erin 2–3 (25–22, 21–25, 25–19, 22–25, 6–15).

Voitosta huolimatta LP Viesti pysyi sarjataulukossa kolmantena. Kaksi ottelua enemmän pelanneet Pölkky ja HPK ovat tosin vain pisteen salolaisia edellä.

LP Viesti lähti otteluun ilman yleispelaaja Ronja Heikkiniemeä sekä keskitorjujakaksikkoa Eeva PuukkaDubravka Rakic. Lievemmistä vammoista kärsineet libero Hillaelina Hämäläinen ja passari Viktoriia Tuchashvili saatiin lopulta pelikuntoon. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen nosti aloitusseitsikkoon Heikkiniemen tilalle ensimmäistä liigaotteluaan pelanneen 16-vuotiaan Netta Laaksosen, joka on kuulunut Salon Viestin 1-sarjajoukkueen parhaimmistoon.

LP Viesti aloitti ottelun väkevästi ja siirtyi 3–6-johtoon. Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä tehokkaammin HPK hyökkäsi ja sitä enemmän LP Viesti sortui huolimattomuus- ja hyökkäysvirheisiin. LP Viesti kiri kotijoukkueen 20–15-johdon lähes kiinni, mutta erä lopulta kotijoukkueelle 25–22.

Toisessa erässä LP Viesti käänsi Laaksosen syöttövuorolla tilanteen 9–6 tilanteeksi 9–10. Vaikka HPK näytti määräävän koko ajan tahdin toisessakin erässä, LP Viesti roikkui muutaman pisteen päässä ja käänsi vuorostaan 17–16-tilanteen tilanteeksi 17–21. Vahvaa erää pelanneen Pilvi Kettusen ja loistavasti syöttäneen Laaksosen johdolla LP Viesti piti etumatkan loppuun asti ja vei erän 21–25.

LP Viesti jatkoi kokoonpano-ongelmat huomioon ottaen vahvaa pelaamistaan aina kolmannen erän puoliväliin asti. Tilanteessa 14–14 vieraiden uudelleenrakennettu vastaanotto mureni Salla Karhun syöttövuorolla ja HPK karkasi tavoittamattomaan 21–14-johtoon. Erä lopulta HPK:lle 25–19.

Kolmannessa erässä vaihtopenkille pommitettu Laaksonen palasi sisuntuneena kentälle neljänteen erään. Tasatilanne 7–7 muuttui Laaksosen syöttövuorolla 7–14:ään. Saman syöttövuoron aikana loistavan ottelun pelannut Noora Kosonen iski neljä peräkkäistä pistettä.

LP Viesti johti erää parhaimmillaan 11–18, mutta HPK hiipi pisteen päähän tilanteeseen 21–22. LP Viesti kuitenkin piti pintansa, ja varmisti arvokkaan sarjapisteen 22–25-erävoitolla.
Viidennessä erässä Kettusen kaksi peräkkäistä ässäsyöttöä sisältänyt pitkä syöttöputki siirsi LP Viestin jo 4–10-johtoon. HPK ei tästä tyrmäyksestä toipunut ja LP Viesti otti arvokkaan vierasvoiton.

LP Viestin tehonelikkoon kuuluivat Kosonen (18/+11), Laak (19/+6), Anna Czakan (13/+11) ja Kettunen (12/+9). LP Viesti voitti ässäsyötöt 13-7, mikä oli yksi ottelun ratkaisuista.

Ottelu kuului naisten Mestaruusliigan testiotteluihin, jotka pelataan ilman rajatuomareita. Suuremmilta ongelmilta ja erimielisyyksiltä vältyttiin, vaikka tv-kuvan perusteella toisen erän alussa Laaksoselta vietiinkin liigauran avauspiste. Lisäksi yksi piste uusittiin ottelun viidennessä erässä.

LP Viestin seuraava ottelu on lauantaina Oriveden Ponnistuksen vieraana. OrPo on sarjataulukossa neljäntenä, neljän pisteen päässä LP Viestistä.