Nuoret Leijonat hävisi USA:lle 5-4, puolivälierissä vastaan tulee Tshekki

1

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa MM-kisojen puolivälierissä Tshekin. Vastustaja varmistui, kun Yhdysvallat voitti Buffalossa A-alkulohkon päätteeksi Suomen 5-4 ja Ruotsi kaatoi B-lohkossa voittomaalikisan jälkeen Venäjän 4-3.
Yhdysvallat sijoittui Kanadan jälkeen A-lohkossa toiseksi, kun Suomi sai tyytyä kolmossijaan. B-lohkon voitti Ruotsi ennen toiseksi sijoittunutta Tshekkiä, joka jätti lohkokolmosen Venäjän taakseen.
Suomi on kohdannut Tshekin MM-puolivälierissä viimeksi Ruotsin MM-turnauksessa vuodenvaihteessa 2013-14. Silloin Suomi kukisti Tshekin 5-3 ja eteni lopulta maailmanmestaruuteen saakka.

Vastahyökkäys Suomen turma

Yhdysvaltoja vastaan Suomi nousi kolmannessa erässä kahden maalin tappiolta tasoihin 4-4, kun Joona Koppanen ja Kristian Vesalainen tekivät ennen erän puoliväliä minuutin ja kuuden sekunnin sisällä maalin mieheen.
Suomen puolustus on MM-turnauksessa auennut vastahyökkäyksestä turhan usein, ja se ratkaisi Yhdysvalloille voiton. Ottelussa 1+2 pistettä kerännyt puolustaja Adam Fox pääsi reilut puolitoista minuuttia ennen loppua tekopaikkaan ja laukaisi kiekon verkkoon Suomen maalivahdin Ukko-Pekka Luukkosen haaroista.
Yhdysvallat vei Suomea ottelun avauserässä miten tahtoi ja lähti ensimmäiselle erätauolle 2-0-johdossa. Joey Andersonin ylivoimalla toisen erän seitsemännellä minuutilla tekemä 3-0 toimi herätteenä, ja Suomi piristyi. Aloitusten erikoismiehen Aapeli Räsäsen iskemä 1-3 ja turnauksen ensimmäisen maalinsa ampuneen Eeli Tolvasen 2-3-ylivoimaosuma nostivat Suomen toiveita.
Suomi teki takaa-ajosta itselleen vaikean, kun Räsänen joutui runsas minuutti ennen toista erätaukoa kahden minuutin jäähylle kampituksesta. Yhdysvaltain Anderson viimeisteli ottelun toisen maalinsa ja tilanteeksi 4-2.

Ruotsi voitti kaikki lohkopelinsä
Ruotsi olisi voinut alkulohkon päätöspelissään Venäjää vastaan hävitäkin ja näin taktikoida itselleen puolivälierävastustajan, mutta sopuilusta ei juuri merkkejä näkynyt.
Ruotsi kävi varsinaisella peliajalla kolme kertaa johdossa, mutta Venäjä kipusi aina tasoihin. Lopulta ratkaisun 4-3:een iski voittomaalikilpailussa Färjestadin hyökkääjä Oskar Steen.
Ruotsi hallitsi varsinkin toista erää ja voitti ottelun laukaustilaston 43-31. Ruotsi voitti B-lohkon kaikki ottelunsa.
Ruotsi kohtaa puolivälierissä Slovakian. Maat kohtaavat nuorten MM-puolivälierissä jo neljännen kerran viiden vuoden sisällä.
Kaksi muuta puolivälierää Buffalossa ovat Kanada-Sveitsi ja Yhdysvallat-Venäjä.
Suomi ja Tshekki pelaavat välieräpaikasta huomenna Suomen aikaa alkaen kello 19. Ottelu pelataan NHL-joukkue Buffalo Sabresin kotihallissa.

STT

Kuvat:

jussi

Suomi ei voi voittaa, jos päästää 4-5 maalia, kuten Kanadaa ja Usaa vastaan. Missä se Suomen hehkutettu puolustus muka on? Mediassa sitä on hehkutettu. Minusta ne ovat olleet täysin epäonnistuneita. Kuljettu niistä ohi, kuin kirkon ovista.