Parisataa taloutta sähköttä Salossa

0
Tuuli on katkonut sähköjä Salon seudulla. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Salossa oli maanantaina aamulla ilman sähköä vähän yli 200 taloutta. Sähköt olivat poikki lähinnä Petun saarella Särkisalossa sekä Perniön Ylönkylän ja Kemiönsaaren välisellä alueella. Myös Somerolla Torronsuon lähistöllä oli toistakymmentä taloutta ilman sähköjä.

Carunan tiedotuksen mukaan sähköviat saadaan korjattua maanantaina ennen puoltapäivää.

Sadat salolaiset taloudet kärsivät sunnuntai-iltana sähkökatkoista. Sähköttä oltiin alkuillasta Teijon ja Matildan alueilla. Viat saatiin korjattua iltakahdeksaan mennessä. Hieman myöhemmin sähköt napsahtivat poikki Kiskossa.

Pahimmillaan sähköt olivat poissa Kiskossa liki 600 taloudelta. Korjausten arvioitiin kestävän lähes puoleen yöhön.
Suomen eteläisillä ja läntisillä merialueilla tuuli voimistui sunnuntai-iltana myrskylukemiin, kertoi Ilmatieteen laitos Twitterissä. Akuksi nimetyn myrskyn tuulisimman vaiheen odotettiin päättyvän puolen yön jälkeen.
Varoituksia tuulesta annettiin merialueiden lisäksi esimerkiksi Satakuntaan, Varsinais-Suomeen ja Pirkanmaalle.