Pekka Haavisto: Korkean tason neuvotteluissa kannattaa heittää koepalloja

0
Pekka Haavisto vieraili perjantaina Salossa.

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston mielestä Suomen pitää olla kansainvälisesti nykyistä aloitteellisempi.
– Suomella olisi enemmän tilaa kuin mitä nyt käytetään. Korkean tason tapaamisten yhteydessä olen kysynyt aina: mitä Suomi esitti, sanoo kansanedusta Haavisto.
Haavisto viittaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaamisiin Yhdysvaltain Donald Trumpin, Venäjän Vladimir Putinin ja Kiinan Xi Jin­pingin kanssa.
– Mitä Trumpille oikeasti sanottiin ilmastonmuutoksesta ja Putinille Ukrainan ja Venäjän rauhanneuvottelujen mahdollisuudesta? Mitä sanoimme Xi Jin­pingille Kiinan ilmastopolitiikasta ja meidän mahdollisuuksistamme tehdä yhteistyötä?
– Koepalloja kannattaa heittää. Jos ollaan hyvissä suhteissa Putinin kanssa, pannaan koepallo liikkeelle jostain yhteistyöehdotuksesta. Se paljastaa, millaiset välit oikeasti ovat.

Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö olivat vuoden 2012 presidentinvaaleissa vastakkain toisella kierroksella. Haavisto sai 37 prosenttia äänistä.
Ylen perjantaina julkistamassa mittauksessa Haaviston kannatus on 11 prosenttia. Hän on Niinistön vakavimmin otettava haastaja.
Haavisto totesi perjantaina Salon Seudun Sanomille, että kiinnostavinta kannatusluvuissa on, tuleeko lainkaan toista kierrosta.
– Tämän viikon aikana on alkanut tuntua siltä, että ehkä tulee. Se on mahdollinen, jos kaikki ehdokkaat tekevät aktiivista vaalityötä.