Rantanen porskuttaa NHL:n suomalaispörssin kärjessä – ”Hänen kanssaan on helppo pelata”

0

Hyökkääjä Mikko Rantanen pelaa mainiota NHL-kautta Colorado Avalanchen riveissä. Tiistaina hän auttoi Coloradon kotivoittoon tekemällä maalin ja jakamalla kaksi maalisyöttöä ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.
Colorado päihitti Winnipegin lopulta lukemin 3-2 jatkoajalla. Ratkaisumaalin teki läpiajosta Erik Johnson, joka sai osumaansa syötön Rantaselta. Rantanen riisti kiekon Coloradon puolustusalueella ja lähetti syötöllään Johnsonin läpiajoon. Syöttönsä suomalaishyökkääjä tarjoili mailasta yhdellä kädellä kiinni pitäen.
Coloradon 2-0-maalin Rantanen sivalsi ottelun toisessa erässä ampumalla kiekon rysään suoraan Nathan MacKinnonin syötöstä. Rantanen oli syöttämässä myös MacKinnonin tekemää 1-0-osumaa, eli hän oli luomassa kaikkia Coloradon maaleja tiistaina.
– Hänen kanssaan on helppo pelata. Hänen liikkeitään on helppo ennakoida, kehui MacKinnon Rantasta NHL:n nettisivuilla.
Rantaselle on nyt kirjattu 13+23=36 tehopistettä 39 NHL-ottelussa tällä kaudella. Näillä lukemilla hän johtaa suomalaispelaajien pistepörssiä. Toisena on Winnipegin Patrik Laine, joka kartutti pistetiliään ottelussa Coloradoa vastaan kahdella syöttöpisteellä. Laineen pisteet ovat nyt 18+16=34.

Maalivahti Säteri debytoi vihdoin NHL:ssä

Myös Florida Panthersin luottohyökkääjällä Aleksander Barkovilla on Laineen tapaan 34 tehopistettä, mutta hänellä on vähemmän maaleja kuin Laineella. Barkovin pisteet kirjataan 11+23=34.
Tiistaina Barkov oli syöttämässä Floridan maalia, kun Panthers hävisi vieraskaukalossa Minnesota Wildille 1-5. Samassa ottelussa maalivahti Harri Säteri teki vihdoin NHL-debyyttinsä.
Säteri, 28, komennettiin Floridan maalille ottelun toisessa erässä, kun pelin aloittanut maalivahti James Reimer törmäsi Mikael Granlundiin. Reimer palasi kaukaloon pian tämän jälkeen, kunnes Säteri korvasi hänet jälleen kolmannessa erässä. Säteri torjui 13 laukausta ja päästi yhden maalin.
– Oli tärkeää, että Säteri sai vihdoin peliminuutteja. Ajattelin, että hän saanee tilaisuutensa tällä vieraspelikiertueella. Reimer on ollut vireessä, mutta oli hyvä nähdä Harri jäällä. Hän pärjäsi hyvin, mikä on hyvä juttu, sanoi Floridan päävalmentaja Bob Boughner.
– Harri on ollut hyvä joukkuetoveri ja paiskinut kovasti töitä. Siksi se otti päähän, kun päästimme kahdeksan vetoa maalia kohti kolmen minuutin aikana heti hänen mentyä maalille. Sellaista ei voi hyväksyä, Boughner tilitti.

Teräväinen maalinteossa, Ovetshkin kuittasi

Teuvo Teräväinen teki Carolinan 4-3-johtomaalin Sebastian Ahon syötöstä Hurricanesin kotiottelussa Washington Capitalsia vastaan. Teräväisen kauden kymmenes maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä Washingtonin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin tasoitti ottelun ja iski vielä 5-4-voittomaalin jatkoajalla. Kyseessä oli Ovetshkinin kauden kolmas ja NHL-uran 22:s jatkoaikamaali.

https://www.nhl.com/news/winnipeg-jets-colorado-avalanche-game-recap/c-294604662
https://www.nhl.com/

STT

Kuvat: