Rekka juuttui jäiselle ykköstielle

11

Mäkeen juuttunut rekka haittasi liikennettä ykköstiellä (moottoritiellä) Hajalan liittymän ja Paimion liittymän välillä torstaina iltapäivällä. Poliisin tilannekeskuksen mukaan tie oli jäinen ja paikalle tilattiin suolaa.

Juttua päivitetty kello 14.17

Tiellä liikkuja

Huolissaan teiden talvihoidosta? Allekirjoita kansalaisaloite.fi.

Päivi

Joo, ollaan huomattu motaria päivittäin käyttävänä, että menet sitten Pk-seudulle tai Turkuun päin, niin Salon kohta on motarilla hoitamatta. Hesaan mennessä hoidettu tie alkaa Lohjan kohdalta ja Turkuun päin Paimiosta! Joten, en yhtään yhtään ihmettele. Tarttisko jotain tehdä?

Raimo Nikkanen

Miksi nykyään joutuu ajamaan vaarallisen liukkaalla tiellä? Minkäänlaista liukkauden torjuntaa ei ole enää moottoritiellä eikä 110-tiellä?

Make

Viime päivät ollut pakkasta 5-8 astetta. Taitaa olla niin ettei suolasta ole apua enää tuossa pakkasessa. Mutta tämähän nyt on normaali talvinen ajokeli.

Kyllä se suolan kylvö alkaa taas kun pakkanen laskee, moottoritiellä kura vaan lentää.

Ekinen

Pahimmat mäet saa suolata, mutta eipä tuota suolaa nyt muuten koko ajan kannata kylvää, välillä tulee liukkaampi sen johdosta ja joutuu suolaamaan suolan sulattamaa, eli johtaa itse itseään tehostavaan kierteeseen. Kesä on kesä ja talvi on talvi, kunhan auraus on kunnossa, ja hiekkaa toisinaan.

Ex-noksu

Hiekka-suolaseos voisi toimia, maantienopeuksilla hiekka pyyhkiytyy nopeasti pois ajoneuvojen ilmavirran vuoksi. Suola sitoisi hiekan paremmin tien pintaan.

En tiedä tuleeko tuosta joitain teknisiä ongelmia seoksen tekemiseen tai levittämiseen, suolathan ovat hyvin hygroskooppisia aineita. Luulisi kyllä, että asiasta löytyisi useampiakin insinööritöitä.

virka-apua

Mitähän suolaa ne Ruotsissa käyttää kun -20 on vielä motarit sulana?

Kokki

Tietysti sitä parempaa Maldon-suolaa. Se on niin kallista, että vain ruotsalaisilla on varaa levittää tielle.

Talvitie

Ajoin siitä klo 11.30 aikoihin. Satasen rajoitus, kahdeksassakympissä tahtoi lähteä sivuluisuun vaikka suora tie ja uudet nastarenkaat alla. Edellä rekka sipsutteli työllä ja tuskalla kuuttakymppiä. Pinta oli enemmän kuin peili.

Ei muualla

Voisi esittää tien hoidosta vastaavalle yhtiölle kysymyksen, miksi näin? Jokuhan siinä on mennyt pieleen, kun tätä on jatkuvasti juurikin Paimio-Lohja -välillä

Työmatkaa motarilla joka arkipäivä

Ensin koko alkutalvi rutistaan kun suolaa kylvetään niin kamalan paljon. Lähtee autoista maalit, rapa roiskuu, autotallin lattia murenee ja päällystakkikin haalistuu. Ja kun kerrankin tulee etelään pakkaskelit jossa suola ei pure muuta kuin pääkaupunkiseudun vilkkailla teillä, niin nyt sitä sitten jo taas kaivataan. Eiköhän ajeta kelien mukaan vaikka 60km/h moottoritiellä jos ei kovempaan vauhtiin oma ajotaito mielestään riitä.