Umpikaivolietettä tyhjennetty puroon Suomusjärvellä

12

Suomusjärven Arpalahdentiellää on tyhjennetty kuutioittain umpikaivolietettä puroon, joka laskee Enäjärveen.

Salon poliisille ilmoitettiin rikoksesta tiistaina. Salon ympäristönsuojelupäällikkö kävi poliisin rikostutkijoiden kanssa paikalla keskiviikkona aamupäivällä.

Puro haisee ulosteelta ja sen pohja on vessapaperin peitossa 100-150 metrin matkalta juuri ennen kuin se laskee Enäjärveen.

Videon purosta kuvasi SSS:n valokuvaaja Kirsi-Maarit Venetpalo

 

Jarna

Ei paljon päässä liiku kun tuollaista tekee

Ex-Noksu

Se, jolle sakokaivon tyhjennyksestä on maksettu, säästää muutaman sata euroa kun dumppaa paskat puroon. Vaatii myös hyvää paikkatuntemusta. Pelloille tuota ei enää saa levittää. Ei taida dumppaaja omistaa rantatonttia…

keijo.k

Eiköhän tuo tekijä selviä kun laitetaan kohtalainen vihjepalkkio kehiin?!

Syyllinen ei ole kaukana

Jokaisella sikatilalla on traktorin perässä hinattava imuvaunu, jolla pystyy myös sakokaivot tyhjentämään. Ei ole siis syyllinen kaukana.

Kari Aaltonen

Eikö tätä lietettä pystytä imemään sieltä ojasta pois? Varsinkin, jos se makaa pohjassa kiinni, kun on raskasta tavaraa. Imutoimenpiteisiin olisi pitänyt ryhtyä heti, kun teko havaittiin.

Repa

Tämä täytyy ehdottomasti saada selvitettyä ja tekijälle tulee antaa tuntuva rangaistus, jotta tälläinen toiminta saadaan loppumaan.

Tuntematon potilas

Imetään lietteet talteen purosta ja käydään tyhjentämässä syyllisen talon portaille.
Ja tuntuvat sakot päälle.

Änkyrä

Ottakaa nyt DNA-näyte siitä lietteestä. Tekijä jäisi sitten kyllä kiinni, ei se kovin suurelta alueelta ole tuonne reissannut.

Muutenkin näihin törkeisiin ympäristörikoksiin pitäisi ottaa tutkintavaiheessa tiukempi ote. Kyllä menetelmät poliisilta löytyy, jos on vain tahtoa. Seudulla jollain ihmisillä on ilmeisesti tapana kipata kaikki jätteet vain tienvarteen ja puroon sekä vanhat jääkaapit metsätien päähän.

Ilmeisesti kyseessä on pikemminkin jonkinlainen auktoriteettien ja yhteiskunnan vastustaminen kuin pelkkä laiskuus.

Allan

Meillä ”lantakaivoliete” menee kilpailutussyistä Somerolle, vaikka asumme Salossa.

Tässäkin laillisen kilpailun pitää toimia, eikä kilpailua saa rajoittaa.

Skeidaa järveen

Tämä on kannanotto hallituksen aktiivimalliin… hahaha

Urpo

En voi kuin hämmästellä sitä tyhmyyden määrää, mikä saa jonkun aiheuttamaan tuollaisen vahingon vain säästääkseen pienehkön summan rahaa.

Hyvä puoli tässä on se, että julkisuuden myötä tekijä tuskin öitään nukkuu odottaessaan kärähtämistään. Seuraava ongelma on se, miten tässä tilanteessa kenttäoikeus saadaan pidettyä kurissä.

Ex-noksu

Jos kyseessä on joku paikallinen, niin naapurit ovat haulikot tanassa pysäyttämässä mediaa ja muita kiinnostuneita. Mikä on muuttunut sitten 1918?