Salohallin taika ei murru – Rannikko jäi vain yhden syötön päähän kautta aikojen tilaston kärkipaikasta

0

Kohti Korisliigan runkosarjan voittoa marssiva Vilpas otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun KTP taipui Salohallissa tutun tylyin pistein 88–68. Vilpas on voittanut kauden kaikki 11 kotiotteluaan.

KTP aloitti ottelun väkevästi ja siirtyi Kenneth Simmsin ja Jermont Hortonin koreilla 6–11-vierasjohtoon. Vilpas kuitenkin vastasi 10–0-jaksolla ja otti ottelun ohjat itselleen. Avausneljännes päättyi Vilppaalle 22–15.

Toisella neljäneksellä Vilpas piipahti jo kymmenen pisteen (31–21) johdossa, mutta KTP kiri nopeasti kantaan (31–26). Kovalla tarkkuudella kolmoset heittäneen Vilppaan toinen nykäisy kasvatti johdon jo 14 pisteeseen (42–28), mutta senkin KTP kavensi härkämäisen Simmsin johdolla siedettäväksi. Puolustusmuotoja vaihdellut KTP ei päästänyt Vilpasta juoksemaan toistuvasti nopeita hyökkäyksiä, vaan kontrolloi ottelun tempoa ja sai hidastettua Vilppaan pallonliikkeen.

Kun taukosummeri pärähti Salohallissa, tulostaululla loisti tilanne 42–35, ja ottelu oli edelleen täysin auki.

Mutta kun joukkueet palasivat tauolta, teki Vilpas sen, jota koko avauspuoliaika oli odotettu: tiivisti puolustustaan, pakotti KTP:n huonoihin heitonvalintoihin ja sai liikettä sekä palloon että miehiin. Javontae Hawkinsin illan neljännellä kolmosella ero kasvoi jo 13 pisteeseen (50–37). Teemu Rannikon johtama hyökkäys suorastaan nöyryytti muutamaan otteeseen KTP:n puolustusta extrasyöttöjen extrasyötöillä.

Kentän paras pelaaja Rannikko jakoi ottelun kolmella ensimmäisellä neljänneksellä peräti 11 koriin johtanutta syöttöä. Ennen päätösneljännestä oltiin tilanteessa, jossa Rannikko oli enää kolmen syötön päässä Korisliigan kautta aikojen syöttöpörssin ykkösnimestä Damon Williamsista (2 284 syöttöä).

Ensimmäisen kolmesta syötöstä Rannikko tarjoili ottelun parhaalle pistemiehelle Hawkinsille ja toisen pitkäaikaiselle maajoukkuekaverilleen Mikko Koivistolle. Ottelun ratkettua jo hyvissä ajoin ennen päätössummeria Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo otti Rannikon vaihtoon ja tilaston kärkipaikka jäi vielä muutaman päivän ajaksi Williamsin nimiin.

Rannikon (9 pistettä/13 syöttöä) lisäksi Hawkins pelasi lähes täydellisen ottelun heittämällä kaikki viisi kolmen pisteen heittoaan koriin ja summaamalla yhteensä 20 pistettä.

Edellisen kerran marraskuussa hävinneen Vilppaan seuraava ottelu on jo perjantaina Töölön Kisahallissa Helsinki Seagullsia vastaan. Tuossa ottelussa Rannikko tekee suurella todennäköisyydellä liigahistoriaa.