Salon lukion aurinkosähkölaitos kasvaa Suomen toiseksi suurimmaksi

5

Salon lukion viereiselle pellolle rakennettua aurinkosähkövoimalaa laajennetaan. Aurinkopaneelien määrä nousee nykyisestä vajaasta 2000:sta noin kolmeentuhanteen.

Laajennuksen jälkeen aurinkosähköpuistosta tulee Suomen toiseksi suurin. Sen tuotoksi arvioidaan 950 megawattituntia vuodessa.

Salon kaupunki ja Salo Energia Oy ovat sopineet, että aurinkosähköä toimitetaan tulevaisuudessa lukion lisäksi kuuteen muuhun lähialueen kiinteistöön.

Listalla ovat Anninkartanon ryhmäkoti, Anisten päiväkoti, Kukonkallio, Salon uimahalli, Salohalli ja Salon jäähalli.

Salo Energia maksaa kaikki laajennukseen liittyvät työt, eikä Salon kaupungille aiheudu kustannuksia. Kaupunki saa ostaa aurinkosähköä markkinahintaa edullisemmin.

 

 

 

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
JT
3 vuotta sitten

Kiinnostaisi tietää, mikä on tämän voimalan kustannusarvio laajennuksineen ja missä ajassa on laskettu investoinnin maksavan itsensä takaisin? Ja tietysti millaiseen hintaan sitä sähköä nyt sitten aurinkovoimala tuottaa?

Toiseksi suurin?
3 vuotta sitten

Eikö tämän pitänyt olla Suomen suurin jo avautuessaan?

Mr. Sunshine
3 vuotta sitten

Aurinkosähkö on hieno asia. Sen varastointi vaan ei ole ollenkaan kannattavaa ja sitä tulee eniten silloin kun sille on vähiten käyttöä. Voimala tuottaa toukokuun alusta elokuun puoliväliin 50% vuositehostaan. Silloin koulut on suurimman osan ajasta kiinni ja sähkön tarve muutenkin pienimmillään. Sopivin kohde edellämainituista on jäähallin jäähdyttäminen ja sekin onnistuu vain poutapäivinä.

Urpo
3 vuotta sitten

Tällaisille laitoksille olisi Salossa esim. moottoritien liittymissä ja muuallakin ramppien ympäröivillä joutomailla hehtaarikaupalla lisää tilaa, kun täkäläisissä peltomaisemissa niissä ei puustoakaan haluta kasvattaa.

Toivottavasti tekniikka on jo kehittynyt riittävän paljon kannattavaa tuotantoa ajatellen ja siten toiminta laajenee. Kyseessä taitaa olla yksi harvoista energiantuotantomuodoista, josta ei aiheudu merkittävää haittaa ympäristölle.

Hamradio
3 vuotta sitten
Reply to  Urpo

Ja toivottavasti verkkoinvertterit ovat niin laadukkaita, ettei niistä aiheudu radiohäiriöitä. Muuten lähtee häiriövalitus liikkeelle. Radioamatöörien lähetinvastaanottimet ovat niin herkkiä, että mahdollinen häiriö selkeästi vaikeuttaa liikennöintiä.

Kävin syksyllä yleisvastaanottimen kanssa kuuntelemassa lukion parkkipaikalla, ja ilokseni totesin vain muutaman pistehäiriön kuulemisesta koko aaltospektrillä. Monien tietokoneet ja reitittimet ovat paljon pahempia häiritsijöitä.

Meikää on noin 10 vuotta häirinnyt joku väärin asennettu ajoittainen haarukoitu ilmastointilaite Sauvon alueella, jota pitäisi sinne mennä etsimään, jotta voisin tehdä häriövalituksen. Häiriö kuuluu 1,5 – 2.0 MHz:n alueella eli myös 1.8 MHz:n radioamatöörialueella. Matkaa noin 10 – 15 kilometriä, joten kaukaa kuuluu!