Salon Seudun Sanomat aloittaa yt-neuvottelut

9

 

Salon Seudun Sanomat Oy:ssä alkavat yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat Salon Seudun Sanomien ja Salon Lehtitehtaan työntekijöitä.
Henkilöstövaikutukset koskevat korkeintaan 4 työntekijää toimituksessa ja 4 työntekijää lehtitehtaalla.
Yt-neuvottelujen perusteena ovat kilpailukyvyn säilyttämisen takia harkittavat toiminnan uudelleenjärjestelyt toiminnan tehostamiseksi ja kustannussäästöjen saamiseksi.
Yt-neuvottelut alkavat tiistaina 23. tammikuuta ja kestävät kaksi viikkoa.

 

Harmin paikka

Voihan harmi. Muiden lehtien kohdalla olemme saaneet vastaavia uutisia lukea, mutta ainahan sitä toivoisi, ettei oman alueen lehden tarvitsisi toimintaansa supistaa. Noh, tämä on tätä aikaa ja maailma jatkaa muuttumistaan myös mediakentässä.

Ulla

Minun mielestäni kyllä maailmasta jos puhutaan, kyllähän se muuttuu, mutta Salo on kyllä huomattavasti muuttunut näiden viimeisten vuosien sisällä aika jyrkästi laskuun.

Kohteita lähtee pois, ja työntekijöitä poistetaan. Tilalle ei keksitä mitään.

Tapio Äyräväinen

Valitettavasti suunta on sama kuin kaikkialla Suomessa (ja vähän muuallakin). Printtimedian tilaajamäärät ovat romahtaneet ja printit tulevat nykyisessä muodossa katoamaan. Kun lukijatkin katoavat some-maailmaan, katoavat myös mainostajat.

Yle on tietysti poikkeus. Siellä saavat toimittajat loukata ihmisiä niin paljon kuin huvittaa, koska lakisääteisesti kansa maksaa Ylen toimittajien palkat.

Jokin aika sitten tehtiin tutkimus toimittajien puoluetaustasta. Ylivoimaisesti suurin osa oli punavihreitä. Perussuomalaisia toimittajia ei Suomesta löydetty ainuttakaan. Ehkäpä lukijat ovat havahtuneet?

En tarkoita Salon Seudun Sanomia. Heillä on linja säilynyt hyvänä ja tasapuolisena ja siitä olen hyvin iloinen.

Raija

Tarkentaisitko, mitä/kenen tekemää tutkimusta toimittajien taustoista tarkoitat?

Tapio Äyräväinen

Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista kolme neljästä kannattaa vihreitä tai vasemmistoliittoa – perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja ei yksikään.

Tiedetoimittaja Marko Hamilo tutkimuksessaan.

Marko

Ottakaas ihmiset selvää tästä Marko Hamilosta..heh heh. Ja toisekseen,mikä se sellainen puolue on kuin punavihreä. Sama kuin perussininen vai?

Juha Pölönen

Liity keskusteluun
Suomessa ei ole tehty yhtään laajaa tutkimusta toimittajien poliittisista kannoista. Muutama vuosi sitten Tampereella tehtiin Aamulehden toimittajien poliittisesta kannasta lehden sisäinen kysely, johon vastattiin anonyymisti. Prosenttilukuja en muista, mutta vihreiden kannatus oli suurinta ja kakkosena tuli Kokoomus. Tähän epäviralliseen tutkimukseen usein viitataan, koska muuta mihin tukeutua ei ole.

Diskriminointiako?

”Perussuomalaisia toimittajia ei löydetty Suomesta ainuttakaan”?

Eikö tämän puutteen korjaamiseksi perussuomalaisen median kannattaisi alkaa palkkaamaan, tai ellei päteviä ole, kouluttamaan heitä tämän vajeen täyttämiseksi.

Paukkula

Nokian romahdus vei salolaisten ostovoimasta 30 prosenttia. Yritysten liikevaihdosta saman verran ja lehden mainostuloista varmaan vielä isomman siivun. Sekä yritysten että lehden pitää miettiä, miten uida vastavirtaan, eli miten tehdä asiat erilailla kuin aiemmin. Vanhojen saavutusten päällä ei voi enää maata. Lehdistössäkin voi tapahtua uusia asioita. Aikanaan esimerkiksi City-lehti lähti ihan uudesta näkökulmasta ja maan valtalehtikin yritti reagoida muutokseen kankeasti mutta kuitenkin. Kyse oli ruohonjuuritasolta lähtemisestä ja uutuksien haistelusta ajoissa. Suomalaisen lehdistön tarina ei välttämättä ole tässä. Mutta se vaatii uusia näkökulmia. Palkatkaa vaikka yksi uusi toimittaja jollain ihan muulla tulokulmalla. Parasta mitä voi lehdelle sattua on Loimaan lehden toimittajan… Lue lisää »