Sarjakakkonen TPS nurin vieraissa – HPK:n pitkä kiri kiekkoliigassa jatkuu

0

HPK:n toivo pääsystä Liigassa kymmenen parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin elää yhä, kun joukkue haki TPS:stä 4-2-vierasvoiton.
Sarjataulukossa 11:nneksi noussut HPK on kymmenentenä olevaa Ässiä jäljessä kymmenen pistettä, mutta pelannut kaksi ottelua vähemmän. Osoitukseksi hyvästä vireestään HPK on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan seitsemän.
TPS:n vieraana HPK oli tappiolla kaksi kertaa, mutta nousi ylivoimamaaleilla ohi. Sen kaikki kolme osumaa syntyivät ylivoimalla. Puolustaja Joonas Lehtivuori teki HPK:sta kaksi maalia ja hyökkääjä Oula Palve teki 1+2 pistettä.
Ero toisena olevasta TPS:stä sarjakolmoseen Tapparaan kaventui yhteen pisteeseen. Tappara kukisti kotikaukalossaan KalPan 4-1.
Liigassa neljäntenä oleva JYP vankisti asemiaan, kun se peittosi kotihallissaan Lukon 4-2. JYPin kokenut keskushyökkääjä Juha-Pekka Hytönen teki 1+2 pistettä.
Voitto oli JYPille kotipeleissä jo seitsemäs peräkkäinen.

HIFK:n Lankinen nollasi Ilveksen

Hyvänä kotijoukkueena tunnettu HIFK paranteli tilastojaan, kun se kukisti Ilveksen 3-0.
HIFK:n puolustaja Saku Salmela tuplasi kauden tehopistesaldonsa syötettyään kaksi maalia. HIFK-vahti Kevin Lankisen nollapeli varmistui 23 torjunnalla.
Liigassa viimeistä edellisenä oleva Jukurit antoi Pelicansin vieraana näytteen huimasta loppukiristä. Jukurit teki viimeisen puolentoista minuutin aikana kaksi maalia ja otti arvokkaan 4-2-vierasvoiton.
Lahtelaisyleisöä puhutti avauserän tapahtuma. Jukurien Valtteri Hietasen taklaus osui Pelicansin Niko Kivelää päänseudulle. Hietanen sai teostaan 5+20 minuutin rangaistuksen.
Tyhjään maaliin numeroiksi 4-2 ampunut Miika Roine teki Jukureista 1+1 pistettä.
Myös Sport oli terävä varsinaisen peliajan lopussa. Sportin Sam Povorozniouk tasoitti 11 sekuntia ennen loppua 4-4:ään ja pakotti kotijoukkue SaiPan jatkoajalle.
Lopulta Sport oli parempi voittomaalikisan jälkeen 5-4. Ratkaisuosuman Sportille teki Jesse Paukku.

STT

Kuvat: