Sarjanousija ahdisteli mestaria täydet viisi erää – LP Viesti nousi vierasvoitolla HPK:n rinnalle liigakärkeen

0
LP Viestin Kertu Laak sai perjantaina peräti 56 passia, joista hän tappoi 24. Yhteensä Laak summasi 28 pistettä.

Hallitseva Suomen mestari LP Viesti nousi lentopallon naisten Mestaruusliigan sarjakärkeen tasapisteisiin HPK:n kanssa. LP Viesti voitti perjantai-iltana kaksi tuntia ja 40 minuuttia kestäneessä maratonottelussa sarjatulokas Nurmon Jymyn erin 2–3 (25–21, 22–25, 25–22, 22–25, 12–15).

Ilman Ronja Heikkiniemeä ja Eeva Puukkaa pelannut LP Viesti aloitti ottelun seitsikolla, jossa passarina oli Viktoriia Tuchashvili, keskipelaajina Pilvi Kettunen ja Anna Czakan, yleispelaajina Tuuli Kukkonen ja Noora Kosonen, hakkurina Kertu Laak ja liberon Hillaelina Hämäläinen.

Ottelun avauserä oli todellista vuoristorataa. Ensin LP Viestin 3–6-vierasjohto vaihtui 8–6-kotijohtoon ja kun vieraat johtivat jo 11–16, keikahti erä kerralla päälaelleen: Jymy teki seitsemän pistettä putkeen, eikä enää menettänyt hankittua etuaan.

Myös toisessa erässä tilanteet vaihtelivat poikkeuksellisen rajusti. 4–1-tilanne vaihtui 4–5:een ja 14–16-tilanne 19–16:een. Jymy johti erää jo ratkaisevan tuntuisesti 21–18, mutta hurjassa kunnossa olevan Laakin viisi peräkkäistä pistettä ja kentälle vaihdetun Ella Elorannan ässäsyöttö ratkaisivat erän vieraille. Toisen erän LP Viestin passarina pelasi kapteeni Elina Käsnänen.

Pitkän tauon jälkeen kolmas erä kulki Jymyn tahdissa. Kotijoukkue hankki illan ensimmäisen sarjapisteensä voittamalla erän 25–22.

Neljäs erä eteni tasaisena aina tilanteeseen 20–20. Pilvi Kettusen hyökkäyspiste ja kentälle vaihdetun Saana Lindgrenin torjuntapiste ratkaisivat erän LP Viestille ja ottelun ratkaisu siirtyi viidenteen erään.

Siinä LP Viesti oli täysin omaa luokkaansa. Nurmo sortui hyökkäysvirheisiin ja LP Viesti nykäisi jo 1–6-johdon. Passariksi palanneen Tuchashvilin kahden torjuntapisteen ja Kettusen vahvan hyökkäyspelaamisen ansiosta LP Viesti piti Nurmon 2–4 pisteen päässä. Ottelupallon iski kenttään Laak, jolle piste oli illan 28:s.

LP Viestin rankka tammikuu jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa kärkiottelulla HPK:ta vastaan.