Sata vuotta täyttänyt Ilmari Koppinen ei aio enää urheilla kilpaa

2

Sata vuotta täyttänyt professori Ilmari Koppinen on tehnyt eläkepäivinään uraa menestyvänä veteraaniurheilijana. Salolaisella teräsmiehellä on kotonaan yli 1500 palkintoa maailmanmestaruustasolta asti. Hänen lajejaan ovat olleet muun muassa aitajuoksu, pituus ja kolmiloikka.

Koppisen mukaan kilpaurheilu on nyt jäänyt taakse. Liikunnasta hän ei kuitenkaan luovu. Hän pyöräilee ympäri vuoden, käy kävelylenkeillä ja nostelee muun muassa käsipainoja. Viime vuonna pyöräilykilometrejä kertyi yli 5000.

”Olen huomannut, että liike auttaa kolotukseen. Ei saa lopettaa liikettä, vaikka tulisi kipuja”, Koppinen opastaa. Hän pyrkii myös elämään terveellisesti ja kannattaa raittiutta.

Ilmari Koppinen on ehtinyt olla elämässään monessa mukana, vaikka lähtökohta oli vaikea. Raumalla syntynyt Koppinen jäi 12-vuotiaana orvoksi ja kasvoi useassa eri kodissa. Sota vei elämästä viisi vuotta.

Sota-aikana Koppinen perusti perheen, valmistui pikavauhtia teknillisestä korkeakoulusta ja jäi aikanaan eläkkeelle saman oppilaitoksen apulaisprofessorina. Salon kauppalangeodeettina hän työskenteli vuosina 1957-1974.

 

 

 

Markku L.

Tunnen suurta kunnioitusta Ilmari Koppista kohtaan. Vuoden 1960 alussa Salo muuttui kauppalasta kaupungiksi,
joten kauppalangeodeetistakin taisi tulla kaupungingeodeetti.

Make

Herra on tuttu näky asuinalueensa kaduilla jossa pyöräilee ahkerasti. Kilometrejä varmasti kertyy mainitusti.

Uskomatonta sisukkuutta ja voimaa herrasta löytyy! Hienoa!

Ja onnea!