Yhdistetyn joukkue piiiitkästä aikaa palkintokorokkeella

0

Yhdistetyn maajoukkue palasi sunnuntaina maailmancupin palkintokorokkeelle 11 vuoden tauon jälkeen. Suomen kvartetti Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ylsi kolmanneksi Ranskan Chaux-Neuvessa. Edellinen palkintokorokesijoitus tuli Val di Fiemmestä 2007. Silloin Suomi voitti joukkueella Ville Kähkönen, Jaakko Tallus, Anssi Koivuranta, Hannu Manninen.
Chaux-Neuven palkintopallipaikka oli samalla Petter Kukkosen vuonna 2012 alkaneen päävalmentajakauden ensimmäinen.
Pykälää parempaankin oli mahdollisuus, kun Hirvonen taisteli ankkuriosuudella saksalaisen Vinzenz Geigerin kanssa.
– Lähellä se oli. Taktiikka oli Eerolla kova matkavauhti. Tiedettiin, että Geiger on kova lopussa. Pari kertaa kävi lähellä, mutta viimeinen hyökkäys puuttui, Kukkonen ruoti puhelimitse.

Cup-kauden kohokohta edessä

Norja meni menojaan jo mäkiosuudella. Itävalta merkittiin ensin mäen toiseksi, mutta Wilhelm Deniflin hyppypuku osoittautui syynissä sääntöjen vastaiseksi.
Suomi nousi mäen toiseksi ja pääsi ladulle reilu minuutti Norjan jälkeen. Ladulla Ranska ja Saksa ajoivat Suomen kiinni, ja Mäkiaho tuli toiseen vaihtoon neljäntenä.
Kolmannella osuudella Herola nykäisi niin, että Ranska jäi kyydistä. Loppurutistuksessa Hirvonen ei kyennyt vastaamaan Geigerille.
– Hienoa näinkin. Hyvä, että vähän jää hampaankoloon, Kukkonen tuumi.
Maajoukkue jatkaa cup-kiertuetta ensi viikonloppuna Seefeldissä.
– Siellä on yksi maailmancup-kauden kohokohtia, triplaviikonloppu. Sen jälkeen maanantaina kotiin ja aloittamaan olympialaisiin valmistautumista.
Keskiviikon olympiavalinnat eivät aiheuta Kukkoselle kovasti päänvaivaa.
– Kyllä se esitys on aika selvä. Viisi urheilijaa on maailmancup-pisteillä ollut, ja heidät sinne haluaisin. Toki olympiakomitea sen viime kädessä päättää, ketkä ja kuinka monta lähtee, Kukkonen sanoi.
Suomalaisista cup-pisteille ovat tällä kaudella yltäneet Hirvonen, Herola, Mäkiaho, Mutru jaManninen.

STT

Kuvat: