Yle, STT ja MTV3 ovat luotetuimmat uutisoijat, kertoo tutkimus – iltapäivälehtiin selvästi vähemmän luottoa

0

Suomalaiset luottavat eniten Ylen, STT:n ja MTV3:n uutisiin. Asia ilmenee KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta.
Ylen tv- ja radiouutisiin luottaa erittäin tai melko paljon 82 ja 81 prosenttia vastaajista. STT:n uutisiin luottaa 78 ja MTV3:n uutisiin 72 prosenttia. Lähes kaksi kolmesta luottaa oman maakunnan suurimman lehden (62 %) sekä oman paikallislehden (59 %) uutisointiin.
Myös Helsingin Sanomien (63 %) ja Kauppalehden (55 %) uutisointiin luotti suurin osa vastaajista. Iltapäivälehtiin oli vähemmän luottoa: Ilta-Sanomiin luotti 26 ja Iltalehteen 23 prosenttia vastaajista.
Kaikkein vähiten luotetaan sosiaalisen median uutisointiin, jota peräti 60 prosenttia pitää epäluotettavana.
Naiset luottavat hieman miehiä enemmän ja perussuomalaisten kannattajat keskimääräistä vähemmän kaikkien medioiden uutisointiin. Perussuomalaisia kannattavien inhokki on Helsingin Sanomat, johon luotti heistä vain 21 prosenttia. Toisaalta Hesari on vihreiden kannattajien suosikki, 89 prosenttia puolueen kannattajista piti lehteä luotettavana.
Yleen luottivat eniten vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton kannattajat, STT:hen kokoomusta, SDP:tä ja vihreitä kannattavat ja MTV3:een kokoomuksen kannattajat.
Tutkimuksen toteutti Kantar TNS ja sitä varten haastateltiin joulukuussa 1 016 suomalaista.

STT

Kuvat: