Eduskunnan puhemiehet valitaan tänään

0

Eduskunnan kevätkausi käynnistyy tänään puhemiesten valinnoilla. Eduskuntaryhmien voimasuhteet menivät viime vuonna perussuomalaisten hajottua uusiksi. Sinisten Maria Lohelan hallussa ollut puhemiehen paikka siirtyy näin ollen kokoomukselle, joka on tällä hetkellä eduskunnan toiseksi suurin ryhmä.
Kokoomuksen puhemiesnimeä ei ole vielä paljastettu julkisuuteen. Sisäministeri Paula Risikon on arvioitu olevan vahvoilla tehtävään, ja hän ilmoittikin viime viikolla olevansa siihen valmis. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää nimityksestä aamupäivällä puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla.
Puhemieskierrätyksessä SDP on saamassa toisen varapuhemiehen paikan. SDP:stä varapuhemieheksi on STT:n tietojen mukaan nousemassa kansanedustaja Tuula Haatainen, joka oli puolueen ehdokkaana presidentinvaaleissa.
Keskustan Mauri Pekkarinen jatkanee varapuhemiehen tehtävässä.
Eduskunta äänestää puhemiehistöstä puoliltapäivin alkavassa täysistunnossaan.

STT

Kuvat: