Asumisessa syntyneiden lietteiden hinta voi nousta Salossa. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy esittää, että kuljetusyritysten laskutus kiertäisi yhtiön kautta.

Nykyään Salon Vesi laskuttaa lietteen puhdistamolle tuovaa kuljetusyrittäjää ja yrittäjä laskuttaa asiakasta. Esitetty muutos toisi laskutusketjuun myös Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n, jolle Salon Vesi osoittaisi tätä nykyä suoraan kuljetusyrittäjälle tekemänsä laskun.

Salon Veden johtokunta hylkäsi ehdotetun sopimuksen marraskuussa. Seuraavaksi asiaa käsittelee Salon kaupunginhallitus.

Lue lisää 24.2.2018

keijo.k

Alkaakohan LSJ nyt laskuttamaan kun on käytössä pari pikakompostoria ruoka- ja muun biojätteen kompostoimiseksi? Heikkilä alkaa lähetellä kiinteistöille kyselyitä mahdollisista kompostoreista ja yleensä komposteista joiden käytöstä pääsisi laskuttamaan?!

PeltAri

Nyt Rahan himo ottaa todella onkeensa. Käsketään kierrättämään kaikki muovista rautaan, mutta keräyspisteet useimmiten täynnä! Nyt kun vielä valekeräys sakokaivoista joidenkin taskuun, niin mitä vielä tulee löytymään metsistä ja tien varsista. Erittäin vaarallinen tie luontoa kohtaan…

Maike

Tuo ei ainakaan mahdu maalaisjärkeen.
LSJ haluaa rusinat pullasta?

Seuraavaksi kai kuljetusyrittäjien pitää tehdä sopimus LSJ kanssa että saavat tuoda ”sitä ihteään” puhdistuslaitokselle. Se se olisi aitosalolaista yrittäjyyttä. P…. rahaa.

Kuivakäymäläkö

Haluavat vaan päästä vetämään aimo siivun välistä, pöyristyttäviä hinnankorotuksia tuossa lehtijutussa!
Täytynee rakentaa puucee pihalle…
Toivon todella ettei tuollaista rosvousta hyväksytä missään muodossa!

hhameenoja

Turkulaiselle yritykselle lisää tuloja, mutta näillä ei jätevoimalaa rahoiteteta. Tosiaan kompostorit olisi hyvä kohde ja koiraveron perintä kunnan puolesta perusteena jätökset.

Ei kiitos

Jos Salo haluaa lisää asukkaita, jättää tälläiset hinnankorotukset pois. Kumminkin kun maaseudulla ei joka puolelle edes vedetä kunnallista viemäriä. Jos halutaan että jätteet tulee puhdistamolle eikä luontoon, niin hintoja ei nosteta.

Jamboree

Tuntematta tämän laskutuskuvion taustoja sen tarkemmin, tulee mieleen että tuetaankohan nykymallissa haja-asutusalueita laskuttamalla jätevesien puhdistuksesta todellisia kustannuksia vähemmän.

keijo.k

Olisi todellakin oikein jos niin tehtäisiin!!

Muurlalainen

Taksa on eri juttu mutta miksei Salon Vesi joka ne ottaa vastaan ja käsittelee voisi ne myös laskuttaa. Kuuluisiko tulot ohjata turkulaiselle yritykselle, joka meiltä jo perii itse veronluontoisia valistusmaksuja jokaiselta kiinteistöltä. Kun nykyisen kaatopaikan haju joskus poistuu, niin haitasta kärsineiltä todennäköisesti peritään hajunpoistomaksu.

Kuivakäymäläkö

Umpikaivolietteen hintahan on liki tuplat tälläkin hetkellä verrattuna kaupungissa asuvan jätevesimaksun hintaan. Umpikaivossakin suurin osa pelkkää vettä. Tähän kun lisätään vielä kuljetusmaksu niin kuutiolle tuleekin jo n.20 euroa hintaa.

Ei nyt ihan kuulosta haja-asutusalueella asuvien suosimiselta, varsinkaan kun täällä ei muutenkaan saa esim. kiinteistöverolle mitään vastinetta. Itse maksetaan jätevesijärjestelmät, tien kunnossapito, ei katuvaloja jne.

Viemäriverkostot, joita maaseudulle rakennetaan/rakennettu, eivät nekään kuulu kunnille, vaan asukkaat itse maksavat kovan hinnan näistä osakaskuntien viemäreistä ja tulevat vielä tulevaisuudessakin maksamaan kovaa hintaa niistä jo ylläpidon ja kunnossapidon muodossa! Että sellaista tukemista…

Urpo

Mikä olikaan se lisäarvo, mikä laskun kierrättämisestä syntyisi? Jos ei mikään muu kuin jätehuoltoyhtiön halu tehdä tulosta tyhjän laskuttamisesta, kaupungin pitää laittaa välittömästi piste tällaiselle hulluudelle. Meidän pitäisi yhdessä löytää positiivisia ratkaisuja ja siten koittaa päästä eteenpäin. Oman pesän sotkeminen ei siihen yhtälöön kuulu. Laki ei ole peruste, koska se mahdollistaa paljon tyhmiä asioita, jos niin halutaan.

Jarmo J

Älkää missään nimessä hyväksykö moista ehdotusta, aivan järjetön, laskuttaa nyt tyhjästä, jätelajittelusta jo nyt maksetaan vaikka lajittelu tehdään itse, tyhjästä siinäkin maksetaan.
LSJ:hän voisi vaikka vähentää työpaikkoja jos huonosti menee, ja mielellään johtotasolta.

justus

Pelkkää ahneutta, tulonsiirto pientuloisilta sijoittajille.

J T

Mistä sijoittajista mahdat puhua? Lounais-Suomen Jätehuolto on 17 kunnan omistama yhtiö, joka huolehtii kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Yhtiön asiakkaisiin kuuluvat myös julkiset palvelut sekä koulutus- ja terveydenhoitoalan toimijat. Lisää kuluja se kyllä tuo, kun julkinen toimija haluaa sementoida vain omaa asemaansa.
Törkeähän koko ehdotus on, lisää piiloveroja.

Ex-Noksu

LSJH:n kotisivuilta, alasivusta ”yritys ja ympäristö” löytyvät niiden poliitikkojen nimet, jotka näitä piiloveroja siunaavat. Kannattaa katsoa ja miettiä ketä äänestää.

justus

Lisää rahanmenoa pientuloisille, maaseutu tarkoitus ajaa alas. Ennestään rikkaat rikastuu.

Kanuuuna

Lehtijutun mukaan ko. pulju oli jo jakanut bonuksiakin johdolle ”hyvästä työstä” lue tyhjästä työstä. Tämä järjestely ei tuo kyllä mitään parannuksia muuhun kuin laskutukseen.

Veronmaksaja

Tarkoitus on saada lisää liikevaihtoa Lounais Suomen Jätehuollolle, että homma näyttäisi paremmalta päättäjien silmissä.

Tuskinpa tässä haetaan kuntalaisen etua, vaan jotakin ihan muuta.