Länsirannan paviljonkiravintola ei toteudu Salossa

13
Länsirannan paviljonkiravintola havainnekuvassa. Rakennuksen on suunnitellut salolaislähtöinen arkkitehti Ilmari Lahdelma.

Uuden paviljonkiravintolan rakentaminen Salon Länsirantaan ei toteudu. Kaupunginhallitus päätti maanantaina hylätä ravintolaa koskevan asemakaavaehdotuksen äänin 8–5.

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) sanoo olevansa pettynyt ja surullinen päätöksestä. Hänen mielestään keskustan kehittämisestä ei tule mitään, jos kaikki uudet ideat torpataan.

”Ei kaupungin kannata enää mitään ideakilpailuita järjestää, jos lopputulos on tämä”, Karnisto-Toivonen sanoo.

 

 

Parkkipaikat voitti

Parkkipakat siis voitti? Miksi?

Lauri Lantonen

Hyvä, hyvä ja vieläkin hyvä! Ei pilata kaunista jokipuistoa.

Pera

No, hyvä näin. Kuinkahan kauan edes kyseinen ravintola olisi pysynyt pystyssä. Mitä sitten olisi tullut tilalle? Ja naurettavaa olisi ollut siirtää pois Seppä Lauri. Lisäksi todella vähän parkkipaikkoja jo ennestään kyseisellä alueella.

Parkkipirkko

Ette te edes tiedä, mikä on vähän parkkipaikkoja. Käykää jossain oikeassa kaupungissa ihmettelemässä, mihin auton laittaisi.

Salossa on paikkoja joka nurkalla.

Mamma

Bistroja Salossa ja ympäristössä on jo tarpeeksi. Olisipa kunnon ravintola.

Yrittäjien kannalta ikävä, mutta Salon seutua huonosti tuntien uskon, ettei ravintola olisi menestynyt, lohduttautukaa sillä.

RaS

Hieno juttu, järki voitti, kerrankin.

Muitakin rakennus- ja korjauskohteita kyllä löytyy, rauniokaupungin puolelta.

Voihan nenä

Höh. Kai ne parkkipaikat ovat sitten salolaisten mielestä nätempiä.

Jotain uutta tähän kaupunkiin kaipaisi. Onneksi täältä pääsee helposti vaikka Turkuun.

Lasse Helskyaho

Ehdotuksessani keskustan kehityksestä tämä paviljonkiravintola oli yksi keskeinen elementti.

Nyt sitten vaan roskaruokalasta ostamaan annoksia ja parkkipaikalle syömään. Elinvoiman ja vireyden luominen sai kovan kolauksen.

Seppä Lauri Korvenmäkeen

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Yhtäältä on tosiaan sääli, että jokirannan piristämiseksi ja kehittämiseksi ei saatu sovittua mitään. Toisaalta en ole lainkaan vakuuttunut, että tuo nyt ehdotettu rakennus tuossa kohdassa olisi ollut se ideaalisin ratkaisu.

Toivottavasti nyt tehty päätös ei kuitenkaan lamaannuta innovointia ja kehityshankkeita, vaikka pelko on, että juuri niin tapahtuu. Tuo miljöö joen molemmin puolin sekä kaipaisi että mahdollistaisi hienoja ja laadukkaita tiloja ja toimintoja.

Itse suosisin ehdottomasti ratkaisuja sinne torin puolelle jokea. Nuo sinänsä hyvin toimivat kesäkahvilat esimerkiksi voisivat hyödyntää jonkinlaista kiinteää rakennelmaa nykyisten ylikokoisten asuntovaunuhökötysten sijaan.

Fiksusti toteutettuna näkymä torilta joelle ei mitenkään voisi nykyisestä mennä huonompaan suuntaan.

Sana

Torin kahvilaviritykset ovat kyllä järkyttävän rumia, mutta halvalla kun tekee, niin katteet pysyvät korkealla.

Sääli. Salon torielämä kaipaisi pysyvämpiä ratkaisuja asuntovaunujen sijaan

Eihän tässä ole mitään järkeä

Kuka äänesti ja miten? Paviljonkikaavaa vastaan äänestäneitä, jotka jarruttavat Salon kehitystä, ei pidä äänestää seuraavissa vaaleissa.

Tuo on niin totta, että Salo on sisäänpäin kääntynyt pikkumaisten kateellisten kaupunki.

keijo.k

Kun ravintolaa kaivataan torin viereen, niin voisihan sen rakentaa joen toisellekin puolelle, Tykkipuistoon ?

It Senior

Todellinen parkkipaikkojen tarve tällä hetkellä on Muurlan risteyksessä, kun täkäläiset jatkavat pääkaupunkiseudulle töihin. Parkkipaikka on täynnä, ja lisäksi autoja on viereisen yrityksen pihalla.

Toistaiseksi työmatkalaiset maksavat veroja Saloon, mutta useat etsivät mahdollisuuksia muuttaa asuntoa lähemmäs työmaita. Tässä haastetta ennustajille.