LiigaPloki pakotti LP Viestin ylitöihin – sarjakärkeen nousu vaati neljä ottelupalloa

0
Noora Kosonen (vas.) ja Ella Eloranta olivat ajoittain vaikeuksissa LiigaPlokin syöttöjen vastaanotossa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan voittoa jahtaava LP Viesti joutui perjantaina ylitöihin, kun Salohalliin saapunut LiigaPloki pisti kotijoukkueen äärimmäisen ahtaalle.

Loukkaantumisista kärsivä LP Viesti hävisi ottelun toisen ja neljännen erän. Viidettä erää kotijoukkue johti jo 10–4 ja 14–11, mutta vieraat väänsivät ottelun tasoihin. Lopulta passari Viktoriia Tuchashvilin ässäsyöttö päätti maratonottelun.

Loppulukemiin 3–2 (25–22, 23–25, 25–11, 20–25, 15–13) päättynyt ottelu kesti yli kaksi ja puoli tuntia ja päättyi vasta kello 21.08.

Ilman Ronja Heikkiniemeä, Eeva Puukkaa ja Dubravka Rakicia pelanneen LP Viestin tehokolmikko oli tuttu: Kertu Laak (22 pistettä), Anna Czakan (19) ja Noora Kosonen (18).

LP Viesti nousi voitolla sarjakärkeen ohi Hämeenlinnan Pallokerhon. Joukkueiden välinen ero on ainoastaan yksi piste, tosin LP Viestillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Sen LP Viesti kuittaa jo lauantaina, kun joukkue kohtaa toistamiseen LiigaPlokin, joka tulee olemaan varmuudella runkosarjan viides.

Runkosarjaa on LP Viestin osalta jäljellä kolme ottelua. Huominen LiigaPloki-ottelu on runkosarjan viimeinen kotiottelu ennen 9. maaliskuuta alkavia pudotuspelejä.