LP Viesti varmisti runkosarjan ykköstilan suvereenilla vierasvoitolla

0
LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili vietti pitkiä aikoja syöttöviivan takana ja kunnostautui myös puolustuspelaamisessa.

LP Viesti varmisti lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan voiton. Asia sinetöityi Oriveden liikuntahallilla, jossa paikallinen Ponnistus taipui salolaisille 0-3 (17-25, 13-25, 17-25)-tappioon.

Samalla LP Viesti onnistui hoitamaan iloisen lahjan sekä seuralle että päävalmentaja Tomi Lemminkäiselle. LP Viestin perustamisesta tuli keskiviikkona kuluneeksi kymmenen vuotta, ja Lemminkäinen toimi päävalmentajana kotimaan kentillä 500. kertaa.

Molemmat joukkueet olivat ottelussa enemmän tai vähemmän siipirikkoisina. OrPo joutui peliin ilman hakkuriaan Francyele Lemosta, ja myös tehokas yleispelaaja Franciele Stedile aloitti vaihtopenkillä. Aloittavaksi hakkuriksi tuli useamman vuoden tauon jälkeen liigakentille palannut 32-vuotias Anni Mäkinen.

LP Viestiltä olivat puolestaan edelleen sivussa Ronja Heikkiniemi, Eeva Puukka ja Dubravka Rakic.

Ensimmäistä erää edettiin tasaisesti tilanteeseen 7-7 asti. Sen jälkeen alkoivat OrPon vaikeudet, joille ei ottelun aikana enää loppua näkynytkään. Kun vastaavasti LP Viesti pelasi varmasti vähillä virheillä, muodostuivat erien tulokset kotijoukkueen kannalta tylyiksi.

Vierasjoukkueesta elementissään olivat ottelun alussa yleispelaajat Noora Kosonen ja Tuuli Kukkonen sekä passari Viktoriia Tuchashvili. Kosonen takoi kahteen ensimmäiseen erään 11 ja Kukkonen seitsemän pistettä. Tuchashvili kunnostautui puolestaan passiensa lisäksi hyvällä puolustuspelaamisella, mikä oli koko salolaisjoukkueen vahvuus.

Ottelun kuvasta ensimmäisten erien osalta kertoo hyökkäysvirheiden tilasto. OrPo teki suoraan virheeseen tai vastustajan torjuntapisteeseen johtaneita erheitä peräti 18, Viesti kolme. Toisen erän alkupuolella kotijoukkueen pelaajat summasivat neljä hyökkäysvirhettä peräkkäisissä pisteissä, mikä merkitsi 6-8-vierasjohdon kasvamista 6-12:een. Kentälle tullut Stedile oli erän aikana joukkueensa miltei ainoa onnistuja.

Seuraava suuri pisteputki nähtiin Tuchashvilin syöttövuorolla. Sen aikana LP Viesti teki seitsemän pistettä peräkkäin, eikä salolaisten pisteputki loppunut vielä siihenkään. Yhdeksännen peräkkäispisteen varmisti vaihdosta syöttämään tullut kakkospassari, torstaina LP Viestin toiminnanjohtajan työt aloittava Elina Käsnänen.

Kolmannen erän alussa vierasjoukkueen peli pysyi edelleen lähes virheettömänä, ja keskitorjuja Anna Czakanin kahdella peräkkäisellä onnistumisella Viesti johti 9-5.

Myös OrPo sai kuitenkin kreivittären aikaan peliään parempaan kuosiin ja nousi pisteen päähän (10-11). Ero kasvoi kuitenkin jälleen, kun hyvää peliä monen viestiläisen tavoin pelannut Pilvi Kettunen vei joukkueensa tekniselle aikalisälle kolmen pisteen johtoasemassa.

LP Viesti jatkoi loppuun asti suorastaan suvereeniin tapaan. Kosonen ja Kukkonen jatkoivat loppuun asti vahvaa peliä – unohtamatta tästäkään jutusta libero Hillaelina Hämäläistä. Hakkuri Kertu Laak teki puolestaan kymmenen pistettä ja on kiinni runkosarjan pistepörssin voitossa.

Sunnuntainen runkosarjan päätösottelu Pölkky Kuusamon vieraana on LP Viestille tuloksellisesti merkityksetön. Pölkky pelaa puolestaan vielä kolmannesta sijasta OrPon kanssa.