Salontien varren korkeat maavallit arvostelun kohteena Somerolla

8
Luvanvastaiset maavallit sijaitsevat Salontien ja Someron kaupungin teollisuusalueen välissä.

Someron kaupungin Salontien varteen tekemät maavallit ovat liian korkeita. Someron ympäristölautakunta toteaa, että vallit on tehty myönnetyn maisemointiluvan vastaisesti.
Lautakunta vaatii kaupungin teknistä toimea madaltamaan vallit kesäkuun loppuun mennessä.

Maavalleille myönnettiin vuonna 2011 lupa, jonka mukaan vallien korkeus maanpinnasta piti olla noin 1,5 metriä. Nykyiset vallit ovat noin puoli metriä korkeampia. Vallien korkeuden rajoittamisella haluttiin varmistaa se, että Salontieltä säilyisi edelleen hyvä näkymä tien varressa sijaitsevalle kaupungin teollisuusalueelle. Someron kaupunki on yrittänyt kaupata alueelta teollisuustontteja monta vuotta tuloksetta.

Myös Someron kaupungin elinkeino- ja markkinointipuoli arvostelee maavalleja. Sen mukaan Salontien varren vallit ja koivut haittaavat teollisuusalueen näkyvyyttä ja antavan alueesta epämiellyttävän mielikuvan.

T Laine

Eikös ole hyvä vaan, että melut ja tuulet pysyvät aisoissa.

Urpo

Kun Salo haki Elystä lupaa laittaa moottoritien varteen mainoskyltti ”Seuraavana Salo, Next to Salo”, lupa tuli vain suomenkieliselle tekstille. Perusteluna oli autoilijoiden huomion keskittyminen liiaksi vaikeaselkoiseen englanninkieliseen tekstiin.

Kun Somerolla jo tien vieressä kasvavat koivutkin on ongelma, täytyy joillain organisaatioilla olla liikaa aikaa. Siinä oleva potentiaalienergia pitäisi saada suunnattua johonkin yleishyödylliseen toimintaan, vaikkapa jään poistoon liukkailta pyöräteiltä.

Voi jessus noita pilkunviilaajia

Totta puhut. Kovin on pieniä murheet Someron virkamiehillä. Maavalli ja koivut ovat sitä paitsi huomattavasti miellyttävämpi maisema kuin sotkuiset tai muuten tylsät tehdaspihat.

Pasi Gröhn

Olen samaa mieltä Someron kaupungin kanssa, että kyseiset vallit pitää palauttaa alkuperäiseen korkeuteen.

Ja jos siihen vielä istutetaan joitakin puita, niin ne tulevat jatkossa estämään tontilla olevien firmojen näkyvyyden.

MH

Eiköhän silloin olla väärillä jäljillä, jos huolena on firmojen näkyminen kantatielle. Kyllä se näkyvyys pitää hankkia jostakin muualta esimerkiksi markkinoilta.

Ja toisaalta kyllä on somerolaisilla päättäjillä liikaa aikaa, jos puolen metrin ylitys ”sallitusta” maavallista aiheuttaa näin paljon päänvaivaa.

Hyvä että jäivät pois Salon kuntaliitoksesta, olisi vain asiat tulleet vieläkin vaikeammiksi!

Ohikulkija

Eiköhän kaupunginkin pidä toimia luvan mukaisesti? Vallit ovat nykyisellään myös todella rumat.

Autoilija

Asioista enempää tietämättömalle tuntuu kuin Somerolla olisi erittäin huono tuuri kun jatkuvasti jopa lehden palstoille päätyy tällaisia ei positiivisia uutisia!

Salolainen

Vähemmän negatiivisia kuin konkurssi Salosta.