Someron uimahallin parkkialuetta parannellaan – ruudut leveämmäksi, tolppien poistamista pohditaan

5

Someron kaupunki tekee parannuksia uimahallin ja Kiiruun koulun pysäköintialueeseen. Viime syksynä valmistunut parkkialue on nostattanut alusta saakka keskustelua kapeiden parkkiruutujen ja alueelle pystytettyjen tolppien vuoksi.

Rakennusalan ohjeiden mukaan pysäköintiruudun pitää olla vähintään 2,5 metriä leveä. Uimahallin pysäköintialueella osa paikoista jää tämän alle. Someron kaupungin tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo, että paikkoja levennetään keväällä.

Kaupunki aikoo tehdä jotakin myös harmaille terästolpille, joihin moni autoilija on kolhinut autonsa. Mäkinen huomauttaa, että matalia tolppia on vaikea havaita varsinkin hämärässä harmaata asfalttia vasten, joten niiden poistamista harkitaan.

Julli

Tämä oli tärkeä uutinen, nyt on helpompi mennä nukkumaan kun tietää Someron uimahallin p-alueen ongelmat ratkotuksi.

Antti

Miten olisi heijastimet tolppiin?

penddi

Jollei tuollaisia tolppia näe, ei kannata kyllä enää ajaa autollakaan.

Uimari

Kyllä tolpat auringonvalossa tietysti näkee, kun vieressä seisoo, mutta istupa hämärässä autossa, kun parhaassa tapauksessa vielä sataa ja asfaltti ja valot välkehtivät. Tolpat ovat sen korkuisia, että jäävät esimerkiksi peruuttaessa helposti pimentoon.

Auto on vain peltiä, mutta kai parkkipaikat voisi suunnitella niin, etteivät ne ruoki kolhuja ja törmäyksiä.

Jaguar

Tolpissa ei ole järkeä. Pois vaan. Pysäköintiohjeena maalatut, riittävän kokoiset ruudut ovat hyvät. Pysäköintiä ei pidä vaikeuttaa tieten tahtoen.