Suomusjärven kivikausikeskuksen tiloihin tulossa vuokralainen

6

Suomusjärven Teboil Kivihovin tiloissa oleva liiketila on saamassa alivuokralaisen. Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna esittää maanantaina kaupunginhallitukselle, että entinen Kivikausikeskus Riran liiketila vuokrataan Vilikkala Tradehouse Oy:lle.

Vilikkala Tradehouse Oy maksaisi Salon kaupungille vuokraa tuhat euroa kuukaudessa. Salon maksettavaksi vuokrasta Oy Teboil Ab:lle jäisi yhä 3 380 euroa kuukaudessa.

Vilikkala Tradehouse aikoo käyttää tilaa varastona. Yrityksen tuotteina ovat kierrätysmuovipullohuovasta valmistetut monikäyttösäkit kotitalous- ja puutarhakäyttöön. Vilikkala Tradehouse Oy vastaisi tilan sähkö- ja vesilaskuista ja muista käyttökuluista.

Kysyvä

Ymmärsinkö oikein, että kaupunki vuokraa tilat tappiolla eteenpäin, vai onko eteenpäin vuokrattava tila vain osa siitä kokonaisuudesta jossa kaupunki on itse vuokralaisena?

Allan

Vuokrasopimusluonnoksen mukaan koko tiloista on kysymys. Ajatus on periaatteessa hyvä. Kompastuskiveksi voi kuitenkin muodostua tuo 3380 euron hintaero vuokrassa. Esityslistan valmistelu tekstistä ei ilmene onko asiaa selvitelty ministeriöstä. Tulkinnasta riippuen tuo 3380 euroa voidaan katsoa piilovuokratueksi, joka onkin ehkä kiellettyä julkista tukea. Ymmärrän ajatuksen, että tarkoituksena on saada edes osa kaupungin maksamista vuokrista takaisin. Toimiiko kaupunki kilpailluilla vuokra markinoilla siten että vuokranantajan halvempi tuettu vuokrahinta sotkee markkinoita. Oletettu piilotuki olisi vuodessa huomattavasti yli 30000 euroa. Salossa virkamies valmistelussa on ongelmana, että valmistelu ei ole monipuolista etukäteen. Voihan olla että asia onkin selvittelyjen jälkeen kunnossa. Ongelmana onkin, että valmistelutekstin mukaan, asiaa… Lue lisää »

änkyrä

Taustaa tuolle: Suomusjärven silloiset valtaapitävät, kunnanjohtaja kärjessä tekivät 15 vuoden mittaisen ylihintaisen vuokrasopimuksen museotiloista. Paperi oli lisäksi tehty niin, ettei Salon kaupunki päässyt juridisesti siitä eroon. Jos asia harmittaa niin soitelkaa ihan mieluusti silloiselle kunnanjohtajalle ja entisille Suomusjärven kunnanhallituksen jäsenille suoraan.

Keijo K.

Aiemminkin vuokraaja olisi ilmeisesti ollut, mutta päättäjät jättivät tilaisuuden käyttämättä, kun olisi jäänyt vielä itselle maksettavaa kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin nyt. Tarkastakaa asia jostain, josko silloinen oli huhua vai olisiko ollut peräti totta?

Vuosia maksettu tyhmyydestä johtuen turhaa.

MakeKake

Jospa kunta keskittyisi alunperinkin kunnan palveluihin, siis laadukkaisiin peruspalveluihin, eikä haahuile siellä täällä, ei tämmöstä pääsis käymään, ja toisaalta kun peruspalvelussa on tekemistä ja menoa, niin ei jäis taskunpohjalle verorahoja polttelemaan, toisekseen onko muilta yrittäjiltä kysytty maksaiskos joku enemmän tätä alihintaa, jolloin tappio pienenee, toki päätös täytyy tehdä järjellisessä ajassa, mutta tarjouksien mukaan. Tossahan vois pari perhettä vaikka ”asua” puokkiin 500e/kk vuokra? Tai vaihteoehtoisesti pari yrittäjää.

Maija

Kajalakotikin taitaa olla jo tyhjänä. Tuskinpa sekään ilmaiseksi kunnossa pysyy. Voisikohan joku laittaa siitä vaikka vanhusten asuinkommuunin? Sais kaupunki yhden yrittäjän lisää ja ehkä jopa pari työpaikkaa.