TRI toi Saloon rahaa ja toivoa

4

Sangen erikoinen ja monipolvinen ICT-aiheinen jatkosarja nimeltä Turing Robotic Industries Oy kytketään viimein irti hengityskoneesta: TRI on hakeutunut konkurssiin. Yhtiöllä on rahaa kymppitonni ja velkaa liki kaksi miljoonaa. Salolainen TRI on velkaa lähinnä emoyhtiölleen, kiinalaiselle Shenzhen Turin Robotic Industries Tech. Limitedille. Molempien johdossa on häärännyt sama mies, Salossakin useita kertoja vieraillut Steve Chao.

TRI:n ilmoitus aloittaa matkapuhelinten valmistus Salossa sai valtavasti huomiota. Steve Chaon lupaamat sadat työpaikat ja Salon paluu matkapuhelinten valmistukseen olivat balsamia rakennemuutoksen rajusti moukaroimalle pikkukaupungille ja tuhansille työttömiksi jääneille ex-nokialaisille.
Chao osasi myös luoda itsestään vakuuttavan kuvan visionäärisestä hich tech -nerosta ja suitsutti vuolaasti TRI:n puhelinten jopa epäuskottavan huikeaa – ja luonnosteluasteelle jäänyttä – edistyksellisyyttä. TRI ja Steve Chao toivat ripauksen toivoa syvissä vesissä jo pitkään paarustaneelle Salolle, miksei koko Suomelle.
Harmi, että uutinen on viimeistään nyt osoittautunut liian hyväksi ollakseen totta.

Some-viisastelijoiden on hyvä muistaa, että TRI ei ole SSS:n tietojen mukaan missään vaiheessa nostanut yritys- tai muita tukia eikä kupannut rahaa Salon kaupungiltakaan. Päin vastoin. TRI on maksanut Nakolan tehtaasta vuokraa kymmeniä tuhansia euroja kuussa, joista viime ajat on hyötynyt Salon kaupungin osaksi omistama Salo IoT Campus. Yhteensä TRI on tuonut Saloon Steve Chaon rahaa vuokra-, sähkö-, ja kaukolämpökuluina reilusti toista miljoonaa euroa. Jäljelle jääneet vuokrasaatavatkin kuittaantuvat pankkiin tallennetuilla vuokravakuuksilla.

Vai taru on sittenkään lopussa? Kuten kunnon jatkojännärissä, Steve Chao jättää yhä takaoven auki. Perjantaina SSS:lle lähettämässään viestissä Chao kertoo, että TRI:llä on yhä monia partnereita Suomessa, jotka työstävät TRI:lle uusia tuotteita – nice things cooking, Chao kirjoittaa.
Varmaankin. Mutta Chaon vakuuttelut kumisevat ilman tekoja onttouttaan etenkin Salossa.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Valitettavasti
5 vuotta sitten

”Tomma tunnor bullrar mest.”

Valumies
5 vuotta sitten

Teitä on kyllä helppo jekuttaa. Seuraavaksi Hyperloop vai miten se nyt menikään?

JT
5 vuotta sitten
Reply to  Valumies

Luitko koko juttua, sillä ainoa, joka tässä on menettänyt rahaa, on TRI ja TRI:n emoyhtiö.

Jos ja jos
5 vuotta sitten

JT, homma ei ole vielä selvä. Yllätyksiä voi olla tulossa, kun Stevestä on kysymys.