Turing Robotic Industries jätti konkurssihakemuksen

13
Steve Chao kertoo, että TRI aikoo jatkaa Suomessa.

Salolainen kohuyhtiö Turing Robotic Industries Oy on jättänyt konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen keskiviikkona.

Salon Seudun Sanomat uutisoi toissaviikolla, että Turing Robotics Industries on maksanut kymmeniätuhansia euroja kuukaudessa vuokraa ja muita kiinteistökuluja Nokian entisestä koetehtaasta Salon Joensuunkadulla, vaikka yhtiöllä ei ole ollut siellä mitään toimintaa.

Tilojen vuokra, sähkö, kaukolämpö ja muut kiinteistökulut ovat maksaneet TRI:lle jo toista miljoonaa euroa.

Yhtiön irtain omaisuus on ollut takavarikossa viime vuoden tammikuusta alkaen.

 

 

 

 

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ex-noksu
3 vuotta sitten

Nyt mää olen ku klapil päähän lyöty!

Sijoittaja
3 vuotta sitten
Reply to  Ex-noksu

On kyllä uskomattoman typeriä kommentteja. Oliko huijaus? Eli sijoittavat ja häviävät paljon omia rahoja, miten siinä voi huijata? Monet luulevat näköjään, että yrityksen kaikki rahat tulevat valtion rahoista, sieltä tulee pieni osa, jos ollenkaan, omaa rahaa pitää olla aina merkittävästi.

Tätä se on yrittäminen, riskejä on otettava, aina ei voi onnistua. Ja näitä vahingoniloisia Suomessa riittää. Kukahan haluaa Saloon perustaa firman, kun haaskat valmiina odottamassa jotain negatiivista uutista.

Jos teidän työnantajanne eivät olisi aikoinaan ottaneet isoja riskejä, missähän olisitte silloin?

T.Pohjola
3 vuotta sitten
Reply to  Sijoittaja

Sijoittajalle vastauksena, mitä huijauksella tässä tarkoitetaan? TRI huijasi moneen kertaan kertoessaan huikeita lukuja puhelintuotannon aloituksesta, työllistämisestä, ym. ym. ja näköjään Salo IoT:n antama uutinen 20.12.2018 oli osin huijausta, koska se antoi ymmärtää, että vuokrat on maksettu. Nyt ilmenee, että usean kuukauden vuokria on maksamatta. Toinen asia huijauksesta on, että Salo IoT Oy:n perustamisvaiheessa Salon kaupungin päättäjille kerrottiin ns. varmoista vuokralaisista teollisuustiloissa. Näistä suurin oli TRI, jonka osalta jo oli päätösvaiheessa 1/2017 todettavissa puheiden katteettomuus. Kolmas huijaus on myös mahdollisesti ilmenevä Salo IoT Oy:n työpaikkojen määrä. No tuo selvinnee, kun ensimmäinen toimintavuosi on päättynyt ja toivottavasti informoidaan selkeästi, kuinka paljon uusia… Lue lisää »

keijo.k
3 vuotta sitten

Mitä sitä yhtä lähtijää suremaan kun uutta on tulossa ? Nythän tulee tilaa putken suunnittelulle !

Pientä viilausta vailla
3 vuotta sitten

Se olikin liian hyvää ollakseen totta. Harmi.
Mutta yrittänyttä ei laiteta, velkojia kyllä.

Ex-MS
3 vuotta sitten

Koska EU:n globalisaatiorahaston myöntämää palkkatukea ja satoja ammattitaitoisia työntekijöitä oli tyrkyllä, yritys ei vielä maksanut veroja, eivät voineet olla liian korkeita, olisi mukava tietää oliko kyseessä johdon epäpätevyys vai puhdas huijaus.

Se alkuperäinen Ex-Noksu nimimerkki
3 vuotta sitten

Mielenkiintoista tuo väite vuokranmaksusta. Miksi sitten YLEn uutisessa mainitaan konkurssihakemuksen velkojiksi Salon IoT Park?

it Senior
3 vuotta sitten

Eikös tuo IoT Park ole erillinen osakeyhtiö jonka tietoja ei saa liikesalaisuuteen vedoten kukaan julkaista. Vain pakolliset tilinpäätöstiedot joskus voi ostaa viranomaisilta.

Hyperloop korvaa
3 vuotta sitten

Eipä hätää, Hyperlooppi korvaa menetyksen!

Verorahoja?
3 vuotta sitten

Just niin. Paljonko verorahoja on uponnut tähänkin?

Riku
3 vuotta sitten

Jäisipä edes yksi turingpuhelin elektroniikkamuseolle.

Wanha Tinuri
3 vuotta sitten

Tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta tällainen uutinen…! Tallensin jutut aiheesta pari vuotta sitten- olivat niin koomisia että välillä piti itseään nipistää varmistaakseen että on hereillä. Kammottavinta on että suuri joukko ihmisiä otti todesta nämä viikkotolkulla pyörineet aprillipilat. Jopa jotkut entiset koetuotannon työtekijät, joilla olisi pitänyt olla hyvää ”pelisilmää” jäivät odottamaan uutta uraa ”huippuyrityksessä”. Toivottavasti kukaan suomalainen toimija ei ottanut tappiota tässä pelleilyssä.

Se alkuperäinen Ex-Noksu nimimerkki
3 vuotta sitten

@ ”Riku”: Ei ole mahdollista kun Salossa ei edes kasattu yhtään puhelinta. Ne surkeat Androidiviritelmät, joita joillekin etukäteen maksaneille toimitettiin (?), oli tehty Kiinassa.