Työministeri näkee Salossa jo uskoa

5
Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo vasemmalta, kaupunginjohtaja Lauri Inna ja työministeri Jari Lindström Salon IoT Campuksella, johon Lindström myös tutustui. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Työministeri Jari Lindström (sin.) näkee Salossa uskoa ja uuden tekemisen henkeä. Ministeri tutustui Salon työllisyyteen ja yrityksiin maanantaina.
Lindströmin edellinen vierailu Salossa liittyi Microsoftin ilmoitukseen lopettaa älypuhelinten tuotekehitysyksikkö Salossa.
– Olihan se järkytys, Lindström muistelee aikaa.
Salon kuten koko maan työttömyysluvuissa on Lindströmin mukaan joukko, jonka työllistyminen ei tule enää onnistumaan. Tähän haetaan hänen mukaansa ratkaisua vielä kevään aikana.
Salossa on edelleen maakunnan synkin työttömyystilanne. Työttömiä on yhä reilusti yli 3 000, josta 500–600 on sellaisia, joiden ei enää uskota työllistyvän.

Arska

Uskoa. Muuta ei olekaan näköpiirissä.

Karu totuus on, että Salo on edelleen pikkukaupunki, vaikka kuntaliitoksien takia asukasmäärä kasvoikin. Toiminnat ja palvelutaso ovat surkeat, kuten jossain maaseutukunnassa.

Alaspäin mennään, ikävä kyllä.

Urpo

Ja mikä olikaan tuon vierailun anti Salolle? Siirrettiinkö kasvukipujen kanssa painivalta pääkaupunkiseudulta jokin valtion yksikkö tänne vai jutusteltiinko vaan lämpimikseen ja syötiin hyvä lounas.

Oka

Tilanne on surkea. Kotka ja Salo suomen huonoimmin pärjäävät. Nyt tarvitaan merkittäviä tekoja esim. edullisia tontteja yrityksille, toimivat liikennekärjestelyt (nythän työssäkäynti edellyttää omaa autoa).

Veronmaksaja

Tilanne Salossa tosiaan surkea. Poliittiset puolueet tappelevat sisäisesti ja keskenään, minkä vuoksi päätöksenteko on ollut jo vuosia vaikeaa, jos ei jopa mahdotonta. Yrittäjäyhdistyksessäkin kuohuu, mikä sekään ei ole omiaan edistämään asioita. Kun katsoo kaupungin strategisia kärkihankkeita, niin on surullista huomata, että työpaikkojen luonnin edellytykset listalla ovat pientä näpertelyä vain. IoT Campuskin on vain aikaansaanut Salon sisällä muuttoliikettä, mutta varsinainen pihvi puuttuu siitäkin. Moni varmaan muistaa taannoisen keskustelun ”seinät vai sisältö”. Ja kovasti rummutettu jätevoimalakin työllistää naurettavan pienen määrän. Elinkeinoasioita hoidetaan monessa paikassa, ja elinkeinoyhtiö Yrityssalokin on puuhapaikka vain. Ei siis mikään ihme, että kaupunki on näivettynyt jo 5-7 vuotta ja… Lue lisää »

Joudutaan käymään töissä

Voi meitä