Veneily on koko perheen harrastus – katso vinkit

0

Veneily sopii harrastuksena ja vapaa-ajan viettotapana lapsiperheelle hyvin. Se on erinomaisen rentouttavaa ja laadukasta yhdessäoloaikaa vastapainona hektiselle lapsiperheen arjelle, jossa töiden ja kodinhoidon lisäksi juostaan harrastuksista toisiin.

Jan Sjölund

Katso kahden alle kouluikäisen lapsen isän, Venemestari-lehden päätoimittajan ja innokkaan veneilijän Jan Sjölundin vinkit lapsiperheen veneilyharrastukseen. Lisää vinkkejä, inspiraatiota ja satoja veneitä näet Messukeskuksen Vene 18 Båt -messuilla 9.-18.2.

Janin vinkit lapsiperheen veneilyharrastukseen:

  1. Pienikin veneretki lähisaaren luontoon, uimapaikalle tai satamakahvilaan voi olla suuri seikkailu, eikä siihen tarvita suurta ja kallista venettä.
  2. Jo suhteellisen pieni ja edullinen matkavene korvaa mökin tai pakettimatkan lomanvietossa. Vene tarvitsee pakata ja purkaa perusvarustuksesta vain kerran kaudessa, sen jälkeen matkaan lähtö käy vain eväät ja matkatavarat pakkaamalla.
  3. Lasten kanssa veneillessä tärkeintä on turvallisuus ja mukavuus. Molempiin kannattaa panostaa, eikä niistä ole haittaa aikuisillekaan. Osta lapsille mahdollisimman hyvät pelastusliivit ja pukineet, sellaiset joista lapsetkin pitävät.
  4. Perheveneilyssä veneilystä katoaa viimeinenkin suorittamisen tarve. Liian kovaan keliin ei siis kannata lähteä, ja suunnitellut päivämatkat kannattaa pitää riittävän lyhyinä. Pidempää etappia voi pilkkoa osiin esimerkiksi eväs-, lounas-, kalastus- tai uimatauoilla.
  5. Anna lasten osallistua ja kasvaa mukaan veneilytoimiin. Perushommia voi alkuun harjoitella yhdessä, lapset oppivat nopeasti ja osallistuvat innolla.
  6. Monista veneilykohteista ja satamista löytyy lapsille mielekästä tekemistä luontopolun, leikkipaikan, uimarannan tai muun vastaavan muodossa. Kohteisiin kannattaa tutustua etukäteen.
  7. Varaa sadepäiviä varten mukaan lapsille sopivaa ja mielekästä tekemistä tai suunnittele reitti siten että olet sadepäivänä sopivien sisäaktiviteettien äärellä. Mukaan kannattaa pakata valittujen lelujen, kirjojen, pelien tai leffojen lisäksi pahan päivän varalle jonkun mieluisaksi tiedetyn uuden yllätyslahjan.

Lasten kanssa veneilyä ei tarvitse pelätä tai aristella. Ainakin meidän lapset viihtyvät veneessä erinomaisen hyvin ja odottavat seuraavaa venelomaa tai venereissua innolla. Se näkyy myös lasten käytöksessä: veneillessä riitely ja kiukuttelu on kotioloihin verrattuna minimissä. Kun päivät täyttyvät uusista kohteista ja kokemuksista, arkirutiinit kuten ruokailut ja iltatoimet sujuvat jouheasti. Arkitoimetkin ovat siis veneillessä helpompia!

Vene 18 Båt -messut
9.-18.2. Messukeskus Helsinki
www.venemessut.fi
Osta liput >>

Aukioloajat:

Pe 9.2. klo 11–19

La 10.–Su 11.2. klo 10–18

Ma 12.–Pe 16.2. klo 11–19

La 17.–Su 18.2. klo 10–18

Liput ennakkoon etuhintaan

Kun ostat lippusi verkkokaupasta viimeistään to 8.2., saat sen etuhintaan:

Aikuiset 16 €/hlö

Lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 €/hlö

Työttömät 10 €/hlö

Perhelippu (max. 2 aikuista ja max. 3 lasta (7–15 v.) 36 €

Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 10 €/hlö

Osta liput >>
Liput ovelta tai 9.2. alkaen verkkokaupasta: 19 / 12 / 41 €.
Lapset alle 7v maksutta messuille.

Venemessuilla on esillä yli 500 erikokoista venettä, veneilytarvikkeita, kalastusta ja vesiurheiluvälineitä. Osastojen lisäksi pääset seuraamaan veneilytarinoita, saat opastusta veneen huoltoon, saat kalastusvinkkejä ja seuraat vauhdikkaita vesileikkejä.