Yrityssalon toimitusjohtaja vaihtuu – Jyrki Sjöholm lähtee eläkkeelle

6
Jyrki Sjöholm on johtanut Yrityssaloa vuodesta 2013.

Salon kaupungin elinkeinoyhtiön Yrityssalon toimitusjohtaja vaihtuu kesällä.

Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Jyrki Sjöholm irtisanoutui tehtävästään viime viikolla. Hän kertoo siirtyvänsä eläkkeelle.

– Se on mahdollista vapaaehtoisen eläkesäästämisen vuoksi, sanoo 57-vuotias Sjöholm.

Yrityssalon hallitus yllättyi lähdöstä.

– Sjöholm on vetänyt Yrityssaloa hyvin. Hallituksen kokouksessa nähtiin epäuskoisia katseita, sanoo Yrityssalon hallituksen puheenjohtaja Ari Aalto (kok).

Uuden toimitusjohtajan rekrytointia ryhdytään valmistelemaan heti.

Lue lisää keskiviikon Salon Seudun Sanomista

Veronmaksaja

Muutos on mahdollisuus.
Nythän voidaan uudelleen suunnata Yrityssalon toimintaa riippuen tietysti siitä, minkälainen seuraaja osataan (uskalletaan) valita ja toki myös siitä, että ollaanko tyytyväisiä siihen, mitä Yrityssalo on saanut aikaiseksi. Elinkeinoyhtiöllähän on keskeinen rooli seudun elinkeinoelämän monipuolistanisessa ja vilkastuttamisessa. Jostakin syystä Salo vaan ei ole onnistunut tässä verrattuna muihin ex-Nokia-kaupunkeihin.

Oulu ja Tampere edellä

Oulun työttömyysprosenttilukema on oikein onnistunut 13 ja Tampereen hyvin onnistunut 14. Salon on alle 13, ei niin hyvä kuin näillä muilla.

Eläkeikäinen yrittäjä

Syyllistä ei voi yhdistää yhteen henkilöön, mutta Salon kehitys jotenkin on nuukahtanut verrattuna esim. Oulun tai Tampereen alueille. Ei ÄRM-rahojen jakelu ja kiinteistöjen hankkiminen riitä. Nyt puhutaan myös jätteenpolttolaitoksen (sitä se on) ihmeitä tuovasta edistyksestä. Uskaltaako seuraava toimitusjohtaja julkaista Oy:n tasetiedot muutenkin kuin yksityishenkilön itse maksamina? Johtajan yksi hyvä ominaisuus pitäisi olla valmius keskustelemaan jopa pikkufirmojen yrittäjien kanssa eikä vain erehtyä kehumaan suurten yritysten katteettomia lupauksia.

Tapio Äyräväinen

Olen samaa mieltä kollegan kanssa. Toimitusjohtaja Sjöholm on pärjännyt todella hyvin Yrityssalon johdossa. Henkilökuntaa on ”sopivasti” ja talous hyvässä kunnossa. Lisäksi Yrityssalon henkilökunta tekee työtä ankarasti sen eteen, että Saloon saataisiin uusia yrityksiä. Se ei ole, kuulkaa, kovin helppoa.

keijo.k

Onkohan Sjöholmin konsulttiyrityksellä jo rekrytointipyyntö uudesta tj:sta? Olis meinaan kokemusta!

Jarna67

Jos yritys-Salon faktat laitettaisiin paperille julkisesti niin tuskin on tuonut kasvua yhtään Saloon tai seudulle, menoja on kyllä kaupungille rutkasti koko putiikista.