Euroopan pörssit pienessä nousussa – poikkeuksena Italia

0

Liikahdukset Euroopan poliittisella kentällä eivät aiheuttaneet maanantaina markkinoilla merkittävää ravistelua, vaikka Italiassa parlamenttivaalien jättämä epätietoisuus painoi jonkin verran pörssikursseja.
Milanon pörssin pääindeksi kävi avautumisensa jälkeen maanantaina lähes kahden prosentin laskussa, mutta se jäi päivän lopuksi noin 0,4 prosenttia miinukselle.
Hallitussovun saaneessa Saksassa Frankfurtin pääindeksi oli 1,5 prosenttia plussalla pörssin sulkeutuessa. Pariisissa nousua kirjattiin 0,6 prosenttia ja Lontoossa 0,7 prosenttia. Helsingin pörssissä yleisindeksi päätyi noin 0,9 prosenttia plussalle.
Aasiassa pörssiviikko alkoi alamäellä, sillä huoli Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lietsomasta kauppasodasta painoi edelleen sijoittajien mieliä. Hongkongissa kaupankäynti päättyi 2,3 prosenttia miinuksella, kun taas Tokion pääindeksi Nikkei 225 oli pörssin sulkeutuessa 0,7 prosenttia pakkasella.
Trump ilmoitti viime viikolla määräävänsä tuontitulleja teräkselle ja alumiinille. Tullien ensisijainen kohde on Kiina, mutta ajatus on raivostuttanut Yhdysvaltojen kauppakumppaneita ympäri maailmaa.

STT

Kuvat: