Kiskolaislähtöinen Iina Lietzén tiedottaa EU-asioista Brysselissä

0
Iina Lietzénin mukaan tiedotustyö on mielenkiintoista, mutta häntä kiinnostavat myös EU:n ulkosuhteet. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kiskolaislähtöinen Iina Lietzén, 31, tiedottaa EU-asioista Brysselissä. Lietzénin lisäksi työpaikkaa havitteli kymmeniätuhansia muita hakijoita.

Työpaikan hakeminen tarkoitti monivaiheista yleisvirkamieskilpailua haastatteluineen ja ryhmätehtävineen. 150 eniten pistettä saanutta saivat mahdollisuuden hakea töitä EU:n eri organisaatioista.

Lietzén läpäisi testit ainoana suomalaisena. Hän pääsi hakemaan työpaikkoja jättimäisestä organisaatiosta. Kaikkiaan työntekijöiden määrä yltää 40000:een.

Lietzénistä tuli vuosi sitten tammikuussa parlamentin suomenkielinen tiedottaja. Hän esimerkiksi tiedottaa parlamentin täysistunnoista toimittajille, pitää yhteyttä Brysselissä oleviin kirjeenvaihtajiin ja laatii tiedotteita.

Lietzén on käynyt lukion Salossa ja opiskellut sosiologiaa Turun yliopistossa, josta hän valmistui valtiotieteiden maisteriksi.

Hän on suorittanut toisen maisteritutkinnon College of Europe EU International Relations and Diplomacy -ohjelmassa Belgian Bryggessä.

Salon Seudun Sanomat esittelee kevään aikana yhdeksän salolaista, jotka Tehtailija Juho Leinon säätiö ja Salon Nuorkauppakamari valitsivat kilpailussaan menestyneiksi nuoriksi salolaisiksi.

Lue lisää 27.2. lehdestä.