Paviljonkiravintolan kaava halutaan Salossa valtuustolle

22

Länsirantaan suunnitellun paviljonkiravintolan kaavamuutos halutaan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi Salossa. Kaupunginhallitus päätti viime kuussa hylätä kaavamuutoksen ilman, että sitä asetettiin virallisesti nähtäville.

Simo Paassilta (sd.) jätti maanantaina kaupunginhallitukselle kirjeen, jossa vedotaan Kuntalain 94. pykälään. Sen mukaan neljännes valtuutetuista voi esittää tietyn asian tuomista valtuuston käsiteltäväksi.

Paassillan ajatuksena on antaa valtuustolle mahdollisuus julkiseen keskusteluun asiasta. Valtuusto toi halutessaan ohjeistaa hallitusta jatkamaan kaavan muutostyötä.

Paassillan esityksen on allekirjoittanut yli 20 valtuutettua, joten neljänneksen vaatimus täyttyy reilusti.

Ei jaksa tätä enää

Unohtakaa jo koko paviljonki, se ei Saloa pelasta. Päätetty mikä päätetty. Keskitytään ennemmin homekouluihin ja niiden remontoimiseen. Esim. onko Märyn koulusta tehty mitään päätöstä? Kyläkoulut ovat tekijä mikä houkuttelee uusia asukkaita.

Työpaikat ratkaisee

Koulut tarvitsee oppilaita, lapsia. Jotta Saloon syntyy lapsia, tarvitaan nuoria aikuisia. Nuoret aikuiset asuu siellä missä on töitä. Siksi jokainen työpaikka – niin uusi ravintola kuin vanha opettajanvirka – on ratkaiseva.

RahaLiikkeelle

Kyllä meidän talous kävisi uudessa ravintolassa. Tykkäämme käyttää rahaa Salossa, mutta ravintoloita on yksi parempi koko kaupungissa. S-ryhmä on oma lukunsa. Haluaisin tukea paikallista yrittäjää. Kiva että Cafe Maku tullut piristämään keskustaa.

Unilukkari

Nyt alkaa kuulostaa järkevältä. Uudet yritykset ja työpaikat menevät jokaisessa kehittyvässä kaupungissa parkkipaikkojen edelle. Mietitäänpä jos Turku olisi lähtenyt 15 vuotta sitten suojelemaan Kupittaan parkkipaikkoja. Kaupunki olisi menettänyt 10.000 uutta työpaikkaa ja sen myötä valtavat verotulot. Jos Salon vanhojen yritysten kilpailukyky on parkkipaikoista kiinni, markkinat kaipaavat rutkasti uusia osaajia ja moderneja liiketoimintamalleja. Vanhojen liikehuoneistojen täyttyminen on kiinni pelkästään hinnasta. Nokia-vuosien vuokratasoille ei ole enää maksajia, mutta maltillisen matala pyynti houkuttelee vuokralaisen nopeasti. Nykyaikaisessa yhteiskunnassa uudet yrittäjät laskevat aivan ensiksi sen, mikä sijainti on yritykselle kannattava. Jos uuden yrityksen paikkaa lähtee sanelemaan kaupunki, sijoittajat tai vanhat yrittäjät, on toimeliaisuus ja verotulot… Lue lisää »

Hepokatti1970

Toivottavasti kukaan ei luule että Paviljonki pelastaa Salon 😂 mutta on hyvä askel keskustan elävöittämiseksi ja ruman kaupunkikuvan piriste. Lisää vaan yksityistä rahaa liikkeelle ja vastustajat vois muuttaa Perttelin keskustaan vastustamaan sen elävöittämistä 🤘

Työpaikat ratkaisee

Tärkeintä on tässä tilanteessa antaa signaali, että Salossa kehitys on mahdollista ja suunnitelmat toteutuvat. Paviljonkihankkeen torppaaminen ja etenkin sen monipäiväinen uutisointi eteläisen Suomen suurimmissa sanomalehdissä on omiaan heikentämään liike-elämän kiinnostusta Saloa kohtaan. Kaupungin tulisi olla ennakoitavissa oleva ja luottamusta herättävä yhteistyökumppani. Ennakoitavuus puuttuu mm. Salon haja-asutusalueille rakentamisessa. Jos kysyt voiko tiettyyn paikkaan rakentaa yksittäisen talon tai mökin, saat vastauksen minkälaisessa lupaprosessissa se ratkaistaan. Asukkaat eivät halua tällaisia arpajaisia, eivätkä läheskään kaikki asetu postimerkin kokoisille kaavatonteille jossa on pakko liittyä kaukolämpöön. Muissa kaupungeissa rakentamistiedusteluihin vastataan suoraan kyllä tai ei, ja sen jälkeen opastetaan miten lupa haetaan. Salossa tilanne on ollut samanlainen… Lue lisää »

yks+mamma

Miksi pitää rakentaa uusia tiloja, vaikka Salossa löytyisi tyhjillään olevia tiloja. Esim Linjurissa on tyhjillään lasiseinäinen Anttilan entinen kahvila-/ravintola. Ihan upea tila uudistettavaksi käyttöön.

Työpaikat ratkaisee

Kaupungin ja yritysten pitää uudistua ettei niistä tulisi entisiä. Sijainti on liikeidean tärkeimpiä kulmakiviä. Liiketilojen tyhjyys johtuu pitkälti ihmisten, ostavien asiakkaiden vähäisyydestä keskusta-alueella. Torin tuntumassa väkeä vielä liikkuu varsinkin toripäivinä. Niukka uudisrakentaminen on lähinnä senioreille suuntautuvia kerrostaloasuntoja. Nuoret aikuiset on huolestuttavasti unohdettu salolaisessa kaupunkisuunnittelussa. Trendikkäät uudet keskustayksiöt, keilahallit, maauimala, kävelykadut, yöelämä – onko niitä? Nuoret aikuiset on sukupolvi joka tänään ja huomenna laittaa rahan kiertämään sekä pitää yritykset liikkeessä. Heihin tulisi erityisesti panostaa, säästäväisiä senioreja toki unohtamatta.

GT-Laisto

Olet oikeilla jäljillä. Huomio on suunnattava ennen kaikkea nuorempien sukupolvien mahdollisuuksille. Kaupungin on luotava nahkansa kirjaimellisesti uudestaan ja taattava elinvoimaisuutensa ratkaisuilla, jotka puhuttelevat nuoria aikuisia.

Uransa loppusuoralla olevien ja omien sanojensa mukaan kaiken tietävien yrittäjien tulisi viimein nöyrästi tunnustaa, että kenties heidän tulisi ottaa muutama sivuaskel ja antaa kohteliaasti tilaa uusille ja rohkeille näkemyksille.

Parkkipaikkojen puolustaminen alleviivaa vain eräiden yrittäjien ja päättäjien jumiutuneita käsityksiä siitä, kuinka ihminen heidän mielestään liikkuu ja käyttäytyy kaupungissa.

Oivallinen hetki

Kyllä. On tavattoman hienoa huomata, miten esimerkiksi Kaarinan ”syrjäkylä” Piikkiö kasvaa 20-40v väestön rakentaessa taloja ja perustaessa uusia työpaikkoja. Keskusta on lyhyt kadunpätkä, mutta se kuhisee ihmisiä.

Onko käynyt niin, että Salo on jo nimenä mielikuva Nokian lähdöstä, työttömyydestä ja muuttotappiosta? Yhtä hyvin voisimme olla uusi Uskela, joka panostaa nuorta väestöä kiinnostaviin aktiviteetteihin, merenranta-asumiseen sekä moderneihin palvelualoihin.

Hyvä kuntapolitiikka on pieniä puheita ja suuria tekoja. Tasavallan presidentin kotikaupunkina meillä on siihen jopa velvollisuus.

Keijo K.

Eiköhän uudisteta keskustaa kerrankin oikein raflaavasti ja rakennetaan jotain, mitä muualta ei varmasti löydy. Rakennetaan kyseiseen paikkaan tuulivoimala, jonka jalassa ravintola.

Hyötynä olisi sähkö omasta takaa, ja mikä turistikohde tuo olisikaan. Saloon virtaisi turisteja joka puolelta maailmaa.

Ilari

Hoh hoh, rakentava kommentti.

Ex-noksu

Loistava idea. Rakennetaan se keskelle toria. Tehdään siitä maailman korkein ja ainoa kunnan omistama tuulivoimala. Kun siitä tekee tarpeeksi korkean, niin meluhaitat menevät Lukkarinmäelle, Tupuriin, Valhojalle ja Viitanummelle. Eli sinne, missä asuntolainojensa kanssa taistelevat uusköyhät asuvat.

Ravintola pitää tietysti rakentaa sinne 200 metrin korkeuteen. Tulee samalla näkötorni. Tietysti pyörivä ravintola kuten Puijo tai Näsineula.

Allan

Oikein hyvä idea. Vähintään sen 200 metriä korkea, ehkäpä jopa vielä korkeampi.
Lisäksi alakertaan pitäisi rakentaa Guggenheim museo, jolloin Salon ohittavat kiinalaisturistit saataisiin pysähtymään Saloon.

Maalaistollo

Salossa on myynnissä kaljaa ihan tarpeeksi ilman paviljonkeja. Missä sellaisia tarvitaan. Kadun toisella puolella on sellainen nuhruinen murju jo valmiina.

JT

Aivan totta. Saadaankin paljon harraste-, kokoontumistiloja jne. käyttöön, kun ulotetaan sama käytäntö kaikkeen.

Yksi ruokakauppa, yksi ravintola, yksi vaatekauppa, autokauppa etc. Se ihan ensimmäinen laatuaan kaikesta mahdollisesta saa luvan riittää, sillä kilpailu ja laajempi tarjonta on lapsellista ajattelua, kun kerran yhdelläkin pärjää.

Ja mikäli jostakin löytyy jo hiukan väsynyt rakennus mielellään sivusta kaikesta (ainakin sieltä missä ihmiset liikkuvat), niin sen parempi. Ei kai nyt uusia sentään lähdetä rakentamaan, kun hylättyjä liiketiloja ja asuinrakennuksia löytyy jo valmiiksi tyhjillään.

Yhtä ja samaa kaikille, kun varmuudella ihmiset pitävät yhdestä ja samasta joka asiassa, aina.

Arska

Kyllä huomaa, kuinka pienet ovat kuviot, kun puoli vuotta ei ole puhuttu muusta paviljongista. Nytikylä on nytikylä. Puhuisitte vaikka surkeista liikenneyhteyksistä.

Täältä on pakko muuttaa pois, koska vuorotöitä ei ilman autoa voi tehdä puhumattakaan, että kävisi toisella paikkakunnalla töissä.

Hajalan hiiri

Kaikki tuijottavat paviljonkia, jonka takana värkätään Korvenmäkeen toisenlaista ”paviljonkia”, jossa kaupungin sitoumukset taitavat olla historian suurimmat. Eikö se kannattaisi kuntalain 94. pykälään vedoten tuoda valtuuston käsittelyyn ja julkiseen keskusteluun?

Ulla

Lisätkää ray pelaamo ja alko 😀

Kulinaristi

Hiukkasen häiritsee että tässä yhteydessä puhutaan kaljan myynnistä. Tuoreista raaka-aineista valmistettu kotimainen lähiruoka on se mikä salolaisista ravintoloista puuttuu, ja jonka vuoksi Paviljonkia kaupunkiin kovasti toivotaan.

Paukkula

Kuten kuvasta hyvin näkyy on Länsiranta pelkkä ruma parkkikenttä. Likaisia autoja jokirannassa. Monet paikat ovat kuvassa tyhjiä, koska niihin on vaikea ajaa. Turha parkkialue, tilalle sopisi vaikka poroaitaus turistien houkuttelemiseksi.

Ex-noksu

Kun täälläpäin ei ole poroja, niin laitetaan aitaukseen Salon poliitikkoja. Jos eivät poroja, niin poropeukaloita kuitenkin.