Piihovista tulee kesällä biokaasutankkausasema

2
Salon ensimmäinen biokaasutankkauspiste tulee kesällä Piihoviin.

Salo saa kesällä ensimmäisen biokaasuaseman, kun Gasum avaa biokaasutankkauspisteen ABC Piihoviin.

– Kaupungin imagoa uutena ympäristöteknologian keskittymänä kehitetään parhaillaan muun muassa kansallisesti merkittävän jätteitä hyödyntävän ekovoimalaitoshankkeen kautta, ja oma biokaasun tuotanto olisi luonteva jatkumo tälle kehityskululle. Toivon uudesta tankkausasemasta piristysruisketta myös salolaiselle autokaupalle, sanoo Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Liikennekäytössä 100 prosenttisesti uusiutuva ja kotimainen biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. Gasumin biokaasulla on ainoana liikennepolttoaineena Suomessa sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus.

– Viime vuonna Suomeen rekisteröityjen kaasuautojen määrä oli noin kolme kertaa edellisvuotta suurempi. Ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt autoja on jo noin 3 500. Uudet kaasuautomallit eri ajoneuvoluokissa ja laajentuva kaasutankkausasemaverkosto lisäväät kuluttajien kiinnostusta kaasuautoiluun, sanoo Markus Kaarlela, Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö.

Lue lisää 3.3. lehdestä

Jamppa

Eiköhän Salon Yrittäjät saa tämänkin vielä torpattua, voi mennä joku parkkipaikka. Toteutuessaan helpottaisi aikatavalla kaasuautoilua Salon seudulla.

Kaasuautolla ajava

Jes… Vihdoinkin!!!