Saarikko rokotuslaista: Potilasturvallisuus edellä

3
Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vieraili Salossa maanantaina.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) toppuuttelee pelkoja siitä, että uusi tartuntatautilaki johtaisi rokotuksista kieltäytyvien hoitajien irtisanomisiin tai pakkorokotuksiin. Saarikko korostaa, että oleellisinta on potilasturvallisuus.
– Sote-työnantajia on toki ohjeistettu hoitohenkilökunnan rokotuksiin, mutta laki ei silti oikeuta irtisanomisiin tai pakkorokotuksiin, Saarikko totesi Salossa.
Ministeri Saarikko vieraili Salossa maanantaina ja kertoi kaupungintalolla Keskusta Salon kunnallisjärjestöväelle muun muassa sote-uudistuksen etenemisestä.

Lue lisää 27.2.2018 lehdestä

Pelottavaa ajatellakin

Jos hoitaja on rokottamaton, miten häntä voi edes ajatella heikkokuntoisen vanhuksen tai kotihoidossa olevan syöpäsairaan hoitajaksi? Jos hoitajaksi kouluttautunut ihminen ei tähän maailmanaikaan ymmärrä rokotusten merkitystä, hän on ehdottomasti väärällä alalla. En todellakaan haluaisi häntä omaiseni (tai itseni) hoitajaksi.

-Ras-

Rokotuspakko hoitsujen työehtosopimukseen. Jos ei rokotusta, ei työtä, eikä korvausta työttömyydestä! Alan ammattilaisen pitää ymmärtää vastuunsa. Piikittelee potilaita, mutta itse ei piikkiä hyväksy….ei hel**

Allan

Miksi ihmeessä työehtosopimukseen? Mitä lisäarvoa moinen tuo mielestäsi?
Työsopimus velvoittaa riittävästi lain velvoitteisiin ja velvoittaa, vaikkei työehtosopimusta sovellettaisi lainkaan johonkin hoitajaan.
Jos hoitaja ei kerro, onko rokotettu, työnantaja käytännössä pyytää lausuntoa työterveyshuollosta. Sitten työnantaja tarjoaa muuta työtä, jos sellaista on tai kouluttaa muuhun työhön. Viimeinen vaihtoehto on mahdollinen työsuhteen päättäminen.
Rokotusta säätävä laki ei koske esimerkiksi kotihoitoa. Laissa on määritelmät siihen, keitä laki koskee ja keitä ei.