Salolaistaustainen muotoilun tutkija hyödyntää bisneskäytäntöjä ja pelialaa

0
Miikka J. Lehtonen viihtyi hyvin Japanissa. Suomeen hän toisi nousevan auringon maasta tuliaisiksi lisää tiimityötä ja siihen kuuluvaa yhteisöllisyyttä. Kuva: Sanna Halmekoski @Nordic.humans

Salolaislähtöinen Miikka J. Lehtonen käyttää muotoilua tutkiessaan bisneskäytäntöjä ja pelialaa.

-Muotoiluprosessia voi käyttää johtamisessa ja siitä voidaan saada kilpailutekijöitä kansainväliseen bisnekseen, toteaa Aalto-yliopiston apulaisprofessori Miikka J. Lehtonen.

Lehtonen toimii opettajana ja tutkijana kansainvälisen muotoiluliiketoiminnan johtamisen maisteriohjelmassa eli IDBM:ssä.

Väitöksen jälkeen Lehtonen vietti liki kolme vuotta Japanissa post-doc-tutkijana ja Tokion yliopiston apulaisprofessorina.

-Valtavan antoisa kokemus, myös kielen ja kulttuurin oppimisen kautta, hän kertoo kokemuksistaan Japanissa.

Lehtonen on syntynyt vuonna 1982 ja hän on kotoisin Perttelistä. Hän on käynyt Hermannin lukion ja valmistunut valtiotieteen kandidaatiksi Turun yliopistosta ja kauppatieteiden kandidaatiksi Turun kauppakorkeakoulusta.

Lisäksi hän on väitellyt Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta tiedon visualisoinnista.

Salon Seudun Sanomat esittelee kevään aikana yhdeksän salolaista, jotka Tehtailija Juho Leinon säätiö ja Salon Nuorkauppakamari valitsivat kilpailussaan menestyneiksi nuoriksi salolaisiksi.

Lue lisää 5.3. lehdestä.