Salolaisyhtiö osti Nakolan koetehtaan tuotantolinjat

2
Kohuyhtiö Turing Robotic Industries ei koskaan käyttänyt Nakolan koetehtaan tuotantolinjoja. Nyt ne on myyty.

Salolainen sijoitusyhtiö Aurora Ventures Oy on ostanut Nokian vanhan koetehtaan tuotantolinjat ja laitteet Turing Robotic Industries Oy:n konkurssipesältä.

– Tartuimme tähän mahdollisuuteen heti, kun tieto konkurssihakemuksesta tuli. On sääli, että laitteet ovat olleet käyttämättöminä. Haluamme, että ne tulevat jälleen käyttöön, Chunyan Mei-Kuusinen Aurora Venturesista sanoo.

Mei-Kuusisen mukaan laitteet ovat arvokkaita ja ne on pidetty hyvässä kunnossa. Tuotantolinjat puretaan, pakataan ja siirretään pois Nakolasta uuden vuokralaisen tieltä.

Kaupanteon takana on sama kiinalainen sijoittajaryhmä, joka omistaa salolaisen Cencorp Automation Oy:n.

Aurora Venturesin nimi nousi esiin vuosi sitten helmikuussa, kun Salo IoT Park Oy osti Microsoftin tehdaskiinteistön. Aurora Ventures sijoitti kiinteistökauppaan tuolloin miljoona euroa.

Lue lisää perjantain Salon Seudun Sanomista

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Wanha Tinuri
5 vuotta sitten

Yli kaksi vuotta käyttämättömänä olleen ladontalinjan saa paljon halvemmalla kuin aktiivikäytössä olleen ja jatkuvasti ylläpidetyn. Nämä ovat niitä laitteita joiden markkina-arvo ei nouse naftaliinissa pitämällä. Ostajaehdokkaita ei taatusti ole ollut jonoksi asti.

Pisnesmiäs
5 vuotta sitten

Kiinalaiset hoitavat bisnekset nykyään. Ties vaikka on ostaja tiedossa. Älkää surko salolaiset, isot pyörät pyörivät, ettekä enää pyöri mukana.