Uudet lähtötelineet ja selkäuintiavustimet paransivat Salon uimahallin olosuhteita – Kevätuinnit lauantaina

14
Salon Uimarit näyttivät torstai-iltana mallia siitä, kuinka ponnistetaan uusista lähtötelineistä.

Kilpauimareiden olosuhteet Salon uimahallissa ovat alkuvuoden aikana kohentuneet merkittävästi. Hallin kuudella radalla on otettu käyttöön uudet kiinteät lähtötelineet.

Uinnissa on siirrytty tasajalkaponnistuksessa tapahtuvasta lähtötavasta yleisurheilun pikajuoksujen tyyppiseen starttiin, jonka uudet telineet mahdollistavat. Lisäksi näitä uusia ”starttipalleja” edellytetään ensi vuodesta lähtien yhä usemmassa suomalaisessa suurkilpailussa.

Salon Uimareiden käytettävissä on myös seitsemän selkäuintiavustinta. Avustimet helpottavat selkäuinnin lähtöjä.

Uusia välineitä hyödynnetään tulevana lauantaina perinteisissä Salon Kevätuinneissa. Lauantaina kello 13 alkavaan tapahtumaan osallistuu yli sata uimaria peräti 20 eri seurasta. Järjestävän seuran Salon Uimareiden kilpailijoita on yli 40.

Kevätuinnit sulkevat uimahallin kuntouimareilta lauantain ajaksi. Vielä suuremmat kisat ovat Salon ohjelmassa kolmen viikon kuluttua, jolloin uidaan kolmepäiväiset Masters-mestaruuskilpailut.

Kaukvuoren keisari

Onko kukaan koskaan kuullut salolaisesta uimarista, joka menestyy?

Siksi toivonkin, että annetaan ne uimahallin vähät radat meille kuntouimareille.

MH

Ei kestänyt kauaa, kun kateus iski. Ihan SM tason uimareita Salosta syntyy, niistä ei vain uutisoida Salkkarissa ihan yhtä isolla kuin koripallon ja lentopallon pompottelijoista.

Kuntouimareille on kyllä tilaa, ja jos rahkeet riittävät, voi kuntouimari Kaukvuoresta koittaa menestystään kuun lopulla Masters SM-kisoissa Salossa. Tervetuloa.

Vesi Hiisi

Kyllä on kuultu tällaisista uimareista. Ei tarvitse kuin seurata lehteä, niin on ajan tasalla. Tälläkin hetkellä seuran uimari kuuluu maajoukkuevalmennuksen piiriin, ja useita nousevia tähtiä on tulossa. Uinti on yksilölaji, joten näyttäväähän se ei ole samalla tavalla kuin jokin joukkueurheilu, voi olla ettei mitenkään. Näin ollen kun uimari menestyy, sitä ei noteerata samalla tavalla kuin jos iso joukkue menestyy. Mutta yhtä arvokasta se on harrastuksena kuin kaikki muutkin.

Uimarit uivat ahtaalla. Heitä on kymmenkunta samalla radalla harrastamassa rakasta lajiaan, kun taas kuntouimareita en koskaan ole nähnyt olevan niin montaa. Eiköhän me sinne kaikki mahduta niin kuin ennenkin.

Sekaan vaan!

Sopu antaa sijaa, eiköhän tuonne mahduta. Tokihan se vähän harmittaa jos uimaradalla on useita hyvin eritasoisia polskijoita. Valitettavasti joukossa on toisinaan ’minä menen nyt, toiset väistäkööt’ -kuppikunnan edustajia, mutta onneksi nämä ovat vähemmistönä.

Anna-Leena Yli-Jama

On kuullut. Syksyllä 2017 Vertti Lehtovaara voitti hopeaa ikäkausimestaruusuintien loppukilpailuissa perhosuinnissa. Vuonna 2015 Oskari Hynynen toi useita palkintoja ikäkausimesraruusuinneista. Myös muita lähiajan sijoituksia löytyy SM-, NSM- ja IKM-tasolla, muun muassa Ronja Mehtonen, Lassi Grönroos ja Iiris Yli-Jama.

Herääkin kysymys, ovatko palloilulajit kiinnostavampia kuin uinti?

Pulutus

Hynynen lähti nyttemmin Turkuun, kuten muutkin, jotka kaipaavat oikeaa mahdollisuutta menestyä myöhemminkin.

Make

Tuleeko sinulle joku ilmaislehti, kun et ole kuullut aikaisemmin salolaisista uimareista?

Voit vaikka kokeilla Someron uimahallia, niin saat uida aivan rauhassa kuntouintia.

Sinä valitset

Jos 0-3 kuntouimaria rataa kohti tuntuu liian ahtaalta, on aika siirtyä isommille areenoille.

MH

Mikä on oikeasti menestyksen mitta? Sen lisäksi, että Salon Uimarit ovat menestyneet SM tasolla asti on iso menestys se, että seuran kautta reippasti yli sata lasta ja nuorta ui useita kertoja viikossa ja saa hyvän liikuntaharrastuksen ja heistä ehkä tulee tulevaisuuden menestyjiä, mutta yhtä tärkeää on, jos heistä tulee kuntouimareita. Seura järjestää myös aikusten uimatekniikkakursseja, pienten lasten vesiralleja sekä kaupungin kanssa kesän rantauimakouluja. Kaikki hyvän harrastuksen puolesta. Mitä tulee uusiin lähtötelineisiin, kyseessä oli myös turvallisuuskysymys. Vanhat lähtötelineet olivat kuluneita ja liukkaita. Lähtötelineiden hankinnan mahdollisti kaupungin suopea suhtautuminen asiaan ja useiden paikallisten yritysten sponsorointi. Mittakaavaltaan hankinta oli kuitenkin melko pieni verrattuna… Lue lisää »

MDI

Kokkilan uimalassa on rata auki (lue sula) ja suurimman osan päivästä vapaanakin näille kuntouimareille.

Maike

Kokkila on kyllä kaupungin wirallinen uimaranta, mutta siellä ei ole vessaa ellei sauna ole sattumalta auki.
Pukukopit ja puskavessa on kyllä ympäri vuoden auki. Valitettavasti ei kovin kivaa jos halutaan pitää vesi riittävän puhtaana uimiseen.

Keskusta kuntoon

Ei minun rahoillani! Lopetetaan uimahalli. Säästyvät rahat voidaan käyttää parkkipaikkoihin.

Kaukvuoren keisari

Se koira älähtää mihinkä kalikka kalahtaa, mutta kun nuo vesijuoksuradan ”mammatkin” menevät kovempaa kuin Salon ”olympiauimarit”

Ilo osata

Mikä tarve keisarilla on vähätellä harrastajia?

Kaikista ei tule olympiauimareita tai edes piirimestareita. Hyvä harrastus luo kuitenkin muita eväitä tulevaisuuteen. Oikea uintitekniikka on helpoin oppia nuorena ja voi sytyttää kipinän elinikäiseen liikuntaharrastukseen.