Valvira: Uusia virheellisiä lääkemääräyksiä ei ole löytynyt

0

Virheellisiä lääkemääräyksiä ei ole löytynyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän lisäksi muista organisaatioista, kertoo Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.
Eilen virasto kertoi, että Päijät-Hämeen lisäksi neljästä muustakin Lifecare-potilastietojärjestelmää käyttävästä organisaatiosta voisi löytyä virheellisiä lääkemääräyksiä.
Lauantaina Valvira sai järjestelmätoimittaja Tiedolta ilmoituksen, jonka mukaan Kainuun keskussairaalan, Varkauden terveyskeskuksen, Nurmijärven terveyskeskuksen ja Paimion-Sauvon Kansanterveys -kuntayhtymän reseptitiedot oli tarkistettu eikä uusia virheellisyyksiä löytynyt.
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi torstaina, että järjestelmävirhe oli aiheuttanut lääkeresepteihin virheitä. Lauantaihin mennessä Päijät-Hämeessä oli löytynyt kaksi virheellistä lääkemääräystä. Lisäksi tarkistamatta oli vielä kuusi epäselvää tapausta, kertoo hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialajohtaja Juhani Sand. Hänen mukaansa loputkin tarkistukset saadaan tehtyä maanantaina.

STT

Kuvat: